Lembergs: 367 000 eiro Delnai ir priekšvēlēšanu kampaņa

Delna Lembergs
Foto: aivarslembergs.lv

Savā iknedēļas preses konferencē Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda viedokli, ka 367 000 eiro, kurus saņems nevalstiskā organizācija „Delna” par tā dēvētā Kapu tramvaja projekta finansējuma izlietošanas uzraudzību, ir nekas cits kā politiskās cīņas finansēšana.

Ventspils mērs pauda neizpratni: kā tas nākas, ka projektu, ko realizē Rīgas dome, uzraudzīs viņu politiskie pretinieki? Pārskatot organizācijas Delna padomes un biedru sarakstu (skatieties video zemāk), Lembergs norāda, ka Delnā visi ir (vai ir bijuši) politiskas amatpersonas no partijas Vienotība vai izbijušās Zatlera Reformu partijas. Un viņiem ir viens mērķis – gāzt pie varas esošos, tātad – Ušakovu, tādā veidā nokļūstot pie varas Rīgā.

Eiropas Komisija faktiski pirmsvēlēšanu periodā iedod 370 000 eiro Ušakova politiskajiem pretiniekiem. Tāda finansējuma faktiskais mērķis ir cīņa ar Ušakovu, uzsver Lembergs.

Vai tā nav politiskās cīņas finansēšana par Eiropas Komisijas naudu? Un vai šis projekts nav politiskās cīņas finansēšanas projekts? Protams, ne juridiski, bet de facto. Un kā tas atbilst Eiropas Savienības nostādnēm, vaicā Ventspils galva.

Lembergs tostarp vērš uzmanību, ka Delna – daudzskaitlīga organizācija, kurā pēc būtības ir politiskas amatpersonas vai caurkritušas politiskas amatpersonas, kas visas kā viena saistītas vai nu ar partiju „Vienotība”, vai ar izbijušo Zatlera Reformu partiju. Jautājums – tā ir politiska organizācija vai nav, pēc biedru un padomes sastāva? Juridiski nav, faktiski ir, secina Lembergs.

Latvijā ir apmēram desmit tūkstoši nevalstisko organizāciju. Taču šie desmit cilvēki no Delnas šajā gadījumā pārstāv visu Latvijas pilsoņu kopumu. Kurš viņus pilnvarojis mūs pārstāvēt, un kā viņi ieguva tiesības slēgt šo Kapu tramvaja uzraudzības līgumu, neizpratni pauž Lembergs.

Lembergs vērš uzmanību arī uz veidu, kādā ir notikusi naudas sadale. Kā Delna ir ieguvusi tiesības slēgt šo Kapu tramvaja uzraudzības līgumu?  Eiropas Komisijas mājaslapā nekas par konkursu nav pieejams, norāda Lembergs.

Pat vairāk – organizācijas par atklātību „Delna” mājaslapā nav pieejams arī līgums, kas ticis noslēgts starp organizāciju „Delna” un Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” par Skanstes tramvaja līnijas izbūves finansējuma izlietošanas uzraudzību, norāda Ventspils mērs. Tīrākā politiskā korupcija, tā ir politiskās cīņas finansēšana, piktojas Aivars Lembergs.

Tostarp Ventspils domes vadītājs pauž neizpratni arī par to, vai Delnai ir visas nepieciešamās kompetences, lai tā spētu kvalitatīvi uzraudzīt projektu. Ko viņi saprot no iepirkumiem, no būvniecības uzraudzības, būvniecības kvalitātes, no normatīviem aktiem, no tehniskiem noteikumiem, jautā Lembergs. Jo būtība taču ir – būvniecības kvalitāte un gala produkts. Kur ir viņu sertifikāti būvniecībā, projektēšanā, ekspertīzē, jautā Lembergs.

Delnas Kapu tramvaja uzraudzības projekts ir cīņas par varu Rīgā finansējums, secina Ventspils mērs.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar