Lembergam piemēroto sankciju dēļ ZZS var palikt bez valsts finansējuma

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis vērtēt, vai Ventspils mēram Aivaram Lembergam (“Latvijai un Ventspilij”) piemērotās ASV sankcijas varētu būt pamats valsts finansējuma izmaksu pārtraukšanai Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS).

KNAB apliecināja, ka birojs patlaban vērtē, vai un kā pret minēto personu piemērotās ASV sankcijas attiecas uz partiju “Latvijai un Ventspilij” un ZZS.

Patlaban ZZS saskaņā ar 2018.gadā notikušo 13.Saeimas vēlēšanu rezultātiem gadā pienākas 59 409 eiro valsts finansējums. Šogad gan Saeima nolēma palielināt finansējumu partijām, līdz ar to atbilstoši plānotajām izmaiņām likumā provizoriski ZZS, sākot ar 2020.gadu, gadā saņems 489 163 eiro. Partiju kontos pirmais maksājums KNAB ir jāveic līdz 2020.gada 15.janvārim.

Lembergs ir “Latvijai un Ventspilij” valdes priekšsēdētājs. “Latvijai un Ventspilij” ir ZZS sadarbības partija.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Pavisam aizmirsuši par NRA, kas gadiem tiek saukta par Lemberga “sienas avīzi”. JKP kontingents vispār neko nelasa. Jo uztvert uzrakstīto domu nespēj. Izņemot sociālajos tīklos rakstītus vienkāršus nepaplašinātus teikumus.

Anna
Anna

Uz kāda Latvijas likuma pamata varētu nepiešķirt ?

Menta
Menta

Nevis var palikt, bet nedrīkst finansēt Kur te tiesiskuma elementi?