Latvijai Eiropas Parlamentā 9 vietas, pēc kurām tīko 272 kandidāti no 16 sarakstiem

EP

Šovasar gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iesniegti 16 kandidātu saraksti, liecina Centrālās vēlēšanu komisijā publicētā informācija.

Piektdien noslēdzas termiņš sarakstu iesniegšanai, tos bija iespējams iesniegt no 25.janvāra.

Savu kandidātu sarakstu iesniegušas partijas vai partiju apvienības “Latvijas attīstībai”, “Stabilitātei”, “Progresīvie”, Jaunā konservatīvā partija, Nacionālā apvienība, “Saskaņa” un Zaļo un zemnieku savienība.

Tāpat pretendentu uz EP listes pieteikušas “Jaunā vienotība”, “Apvienotais saraksts”, Kustība “Par!”, “Latvija pirmajā vietā”, “Suverēnā vara”, “Apvienība jaunlatvieši”, “Tautas varas spēks”, “Tauta. Zeme. Valsts” un “Centra partija”.

Kopā uz EP kandidē 272 pretendenti, no kuriem 164 ir vīrieši un 108 sievietes.

Kandidātu vidējais vecums ir 46,5 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais – 86.

Uz EP kandidē septiņi cilvēki ar pamata izglītību, 31 kandidātam ir vidējā izglītība, savukārt augstākā izglītība ir 86% jeb 234 kandidātiem.

128 no kandidātiem jeb 47,1% par savu dzīvesvietu norādījis Rīgu. 15 kandidāti dzīvo Ropažu pagastā, 16 Jūrmalā, 11 Jelgavā, pa septiņiem Liepājā un Mārupes novadā. Tāpat kandidāti dzīvo arī citās Latvijas pilsētās un novados. Viens kandidāts norādījis, ka dzīvesvietas Latvijā viņam nav.

Sarakstu numuru izloze plānota nākamās nedēļas sākumā.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jautājums
Jautājums

Tieslietu ministrīte , cik tiesiski ir represēt trauksmes cēlāju , jeb uz Vienotības bandu likumi neattiecās ?

Ukrainiete
Ukrainiete

Надо туда все правительство отправить

Чтобы попросили денег на развитие страны

Тут они нихуя не делают

За пределами центра погром просто

Дороги в ямах, дома старые

Новые не строят

ДЕНЕГ НА ЗДОРОВЬЕ ЛАТЫШКЙ НЕ ВЫДЕЛЯЮТ

КУДА МЫ КАТИМСЯ….?

Mirdza
Mirdza

Tas ir nepareizi ievēlēt cilvēkus kuri nepārstāv Latvijas intereses, kā Ždanoka.

Jautrīte
Jautrīte

Visi LV pilsoņi , tur nav nozīmes , vienalga ko aizsūtīs , aldziņas normālas !

Aina
Aina

Kurš muļķis kavēs savu laiku , jūnijă , uz nevajadzīgām vēlēšanām , Saulīte , saber 272 kandidātus maisā , samaisi , un 9 lapiņas izvelc !

Frizūrai ir nozīme
Frizūrai ir nozīme

Izvēle jau liela no tā, kas tur sakrāmēts. Pasījāt gan katram te derētu- vismaz cerībā, ka atradīsies kāds , kas tomēr jaut ko izdarīs, ne tikai sevi izirādīs un iekļausies tajā specifiskajā kūtiņas dzīvē, kur kladzināt. Iespējamie sieti – nav nekāda pamta kaut par vienu balsot, kas tur jau savu ir atsēdējis un laktas (zemniekiem īpaši jāpadomā – visi tie absurdi jau nāk no šī kantora, nevis Eiropas Komisijas); 60+ – pensiju sagaidīt var arī mājas; 30- – varbūt par šerpuno skolas 10% CE nācis mācīt pasauli tas pats, kas sevi pieteikt Eirovīzijā uz pēdējo vietu patrepē;augstākā izglītība – pašsaprotami… lasīt vēl »