Latvija spēj uzraudzīt austrumu robežu arī ar nepilnīgi uzbūvētu žogu, apgalvo premjers

Žoga neesamība kādā posmā nemazina Latvijas spēju uzraudzīt austrumu robežu, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzīmēja, ka iepriekš bijuši dažādi izaicinājumi valsts austrumu robežas izbūvē, bet tie esot pārvarēti un darbi iet uz priekšu. 

Vienlaikus Kariņš norādīja, ka ir dažādi risinājumi, tai skaitā tehnoloģiski, kas palīdz pārredzēt visu robežu, kā arī aizvien uzlabojas infrastruktūra, kas atvieglo robežsargu darbu.

Pēc nedēļas nogalē notikušā militārā apvērsuma mēģinājuma Krievijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs norādīja, ka, neskatoties uz to, kas notiks, Latvijas mājasdarbs ir austrumu robežas stiprināšana, kur žogs ir tikai viens no elementiem.

Jau vēstīts, ka kopumā paredzēts izbūvēt Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas joslu 173 kilometru garumā. Žoga izbūves pirmā kārta 85,9 kilometru garumā tiks pabeigta līdz 2023.gada agram rudenim, bet otrā kārta 63,9 kilometru garumā garumā un trešā kārta apmēram 16,7 kilometru garumā – līdz 2024.gada beigām.

Pirmo divu robežas infrastruktūras izbūves kārtu kopējās būvniecības izmaksas ir 102,7 miljoni eiro. Trešās kārtas ietvaros izbūvējamo sešu sakaru torņu ar pievedceļiem budžets (projektēšana, autoruzraudzība, būvdarbi) plānots apmēram 3,6 miljonu eiro apmērā. Tos ir plānots segt ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu.

Preses konference pēc Sadarbības sanāksmes 26.06.2023.

🗣️ Preses konference | Par kādiem jautājumiem koalīcijas partneri diskutējuši 26. jūnija Sadarbības sanāksmē? Preses konferencē piedalās: 💬 Ministru prezidents Krišjānis Kariņš; 💬 Ekonomikas ministre Ilze Indriksone; 💬 Saeimas deputāts, AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Posted by Ministru kabinets / Government of Latvia on Pirmdiena, 2023. gada 26. jūnijs

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Во прилип как банный лист к жопе!

Jeblonskis
Jeblonskis

Vajadzēja tos posmus izretot – 5m žogs, 5m bez žoga. Varēja 2reiz garāku gabalu noklāt!

nepilnīga domāšana
nepilnīga domāšana

Es Kariņam neuzticos. Viņš tagad tikai domā kā savu žopu dabūt iekšā kādā siltā Briseles krēslā.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Diezvai viņš mainīs divas mājas Ķīpsalā pret nēgeru Briseli

Laimes gūstā
Laimes gūstā

No amatpersonu izteikumiem izriet, ka tas žogs tikai traucē.

Golubevas sieva
Golubevas sieva

Protams, ka traucē. Puse Latgales tik no spirta un cigarešu kontrabasa no Baltkrievijas dzīvo

levitkucins
levitkucins

Kad apvienosies Latkrievija ar Baltkrieviju, Vitebskas guberņa būs liela mēroga spēlētājs politikā. Lielvalsts ja vēlaties. Mums būs kodolieroči.

zaldāts
zaldāts

Protams, ka var gadījumā, kad Kariņš ar saviem kloniem ik pa metram stāv ar ieroci un vaktē.

vāle
vāle

Šitos pie robežas nedabūs. Viņiem noteikti jau ir sagatavotas privātās lidmašīnas, vai arī sliktākajā gadījumā kuteri priekš brauciena pāri dīķim. Ar ieroci rokā varēs stāvēt iesauktie 18gadīgie jaunieši valsts obligātajā apsardzības dienestā.

Lapsa
Lapsa

Hahaha kāpēc tad vispār žogu sāka būvēt?

Golubevas sieva
Golubevas sieva

Slovākija tak uzdāvināja. Ārā tak nemetīs, bij kaut kur viņš jāliek