Lato Lapsa: Egils Levits ir izrādījies daudz gatavāks izmantot puskriminālas metodes nekā Andris Šķēle, Valērijs Kargins, Aivars Lembergs kopā ņemot

Lato Lapsa

„Cik Latvijas valstī ir amatpersonu, kuru acīmredzami prettiesisku, noziedzīgu lūgumu ir gatava atbalstīt VID ģenerāldirektore un gatavs piesegt ģenerālprokurors? Vai izņemot pašreizējo valsts prezidentu Egilu Levitu, kura kancelejas vadītājs, bijušais komunistu režīma kolaborants Andris Teikmanis jau grāmatas Viltvārdis iznākšanas laikā piedraudēja man ar kriminālprocesu, šos draudus apstiprinot arī pašam Egilam Levitam, ir vēl kāda tik augsta amatpersona, kuras lūgums gūtu šādu atsaucību?” – tā šonedēļ žurnālā Dienas Bizness publicētā intervijā saka Lato Lapsa.

Lūk, daži fragmenti no šīs intervijas.

– Starp citu! Nesen, 30. martā, biju Latvijas Radio raidījumā  Krustpunktā, kur bija iespēja uzdot jautājumus VID ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei, tostarp uzdevu arī par jums un pasūtījumu sameklēt kaut ko par Lato Lapsu. Atbildes radītā kopaina liek domāt, ka Lato Lapsa jau nemaz nedzīvo godīgi un ar nodokļiem kaut kas nav īsti labi. Kā tur īsti ir, klusiņām strādā sliktas lietas, vai kā viņas teiktais jāsaprot?

– Ir tā, ka Ieva Jaunzeme ilgus gadus uzturējusi, piesegusi un veicinājusi Valsts ieņēmumu dienesta noziedzīgo, koruptīvo sistēmu. Pašlaik Ieva Jaunzeme ir iespiesta stūrī ar aizvien neapgāžamākiem pierādījumiem un, protams, rīkojas kā žurka, kas ir iespiesta stūrī, izmisīgi pretojas un rāda zobus, melo un izlokās. Tas viss beigsies likumsakarīgi – esmu pilnīgi pārliecināts, ka, Valsts drošības dienesta izmeklēšanai ritot uz priekšu, atbrīvošana no amata būs vismazākā Ievas Jaunzemes problēma.

Kas attiecas uz mani, tad man mūžā ir bijis precīzi viens gadījums, kad VID man ir veicis pirmsaudita pārbaudi. VID man paprasīja ļoti konkrētas lietas par maniem ienākumiem, un es sniedzu viņiem izsmeļošas atbildes, un  tās bija tik pārliecinošas un izsmeļošas, ka VID neredzēja iemeslu veikt fiziskas personas auditu. Punkts.

Tie, kas tagad pietiekami uzmanīgi klausījās Ievas Jaunzemes teikto radio, pamanīja, ka viņa melošanas, izlocīšanas un divkosības jomā ir sasniegusi izcilu līmeni. Ieva Jaunzeme atbildēs Krustpunktā ne ar pušplēstu vārdu neieminējās neko tādu, par ko es varētu viņu iesūdzēt par neslavas celšanu nepatiesu ziņu paušanu.

Noklausieties paši raidījuma ierakstu. Ieva Jaunzeme nesaka, ka Lato Lapsa ir izdarījis kādus pārkāpumus. Viņa nesaka, ka nav samaksāti nodokļi, nekā tamlīdzīga. Viss, ko Ieva Jaunzeme dara, – viņa atsaucas uz to pašu atstādināto VID izmeklētāju Initu Lūri, kurai viņa iepriekš sociālajā tīklā  Facebook ir brutāli piedraudējusi. Domāju, ka arī šajā sakarā Ievu Jaunzemi gaida nopietnas tiesiskas sekas.

– Pērn db.lv portālam intervēju jūsu brāli Endo Lapsu par nomas līguma laušanas procesu ar Aizsardzības ministriju. Vērotājam no malas varēja izskatīties samērā dīvaina visa šī sāga. Vai izvēloties aprakstāmos personāžus grāmatām, neparedzi, ka atbildes sankcijas varētu skart ģimenes locekļus? Ir bijuši grāmatās kā galvenie varoņi Šķēle, Lembergs, citi ietekmīgie.

– Kādi vairs te jautājumi! Mums ir slavenā intervija laikrakstā Diena šā gada 17. februārī, kur atstādinātā VID izmeklētāja Inita Lūre skaidri pasaka, ka ģimenes locekļi pasūtījuma lietā ir blakus objekts, kas noder, ja nevar atrast kaut ko par galvenajiem pasūtījuma objektiem – Lato Lapsu vai Jurģi Liepnieku. Ja nevar, tad meklē par viņu radiem. Domāju, ka manam brālim, protams, ir rūgtumiņš par to, ka viņš cieš tikai tādēļ, ka ir mans brālis, jo ir pilnīgi skaidrs – manā mikroskopiskajā uzņēmējdarbībā kaut ko „sameklēt” ir izrādījies pagrūti, toties brālim ir pietiekami liels uzņēmums, un tā darbībā, protams, pasūtījuma lietas īstenotājiem ir bijis daudz vienkāršāk izpildīt noziedzīgo uzdevumu un atrast “vienalga ko”. Ja tā skatās, protams, jūtos brāļa priekšā vainīgs par viņam radītām neērtībām. Bet, protams, šī pret viņu safabricētā lieta beigsies likumsakarīgi, un tiem, kas to organizēja un īstenoja, vajadzēs rēķināties ar visnopietnākajām tiesiskajām sekām. To es personiski varu viņiem apsolīt. Visi viņi tiks noskaidroti, un visi viņi par saviem noziegumiem atbildēs.

– Savelkot kopā, pēc grāmatas Kampējs publicēšanas taču nesākās valstiska mēroga reakcija, kaut arī ietekmes tolaik galvenajam personāžam netrūka?

– Grāmatas tiešām esmu rakstījis par veselu virkni cilvēku, par kuriem publiski ir bijis ļoti pretrunīgs viedoklis. Tostarp, viedoklis, ka šie cilvēki bijuši saistīti ar noziedzīgo pasauli, kas ir spējīgi uz visu ko. Zinām taču, piemēram, leģendas par lieciniekiem Lemberga prāvā, kuri ir miruši kā mušas. Man, redz, par Lembergu bija veselas divas grāmatas, tātad man vajadzēja būt vismaz dubulti beigtam. Taču neviens no šiem grāmatu varoņiem nav uzskatījis par iespējamu vērsties pret grāmatu autoru ar atklāti puskriminālām metodēm, izmantojot valsts administratīvos resursus atklāti noziedzīgos nolūkos.

– Administratīvais resurss augšminētajiem taču bija pieejams…?

– Jā, bija gan. Tā ka šajā ziņā Egils Levits ir absolūti pirmais. Viņš ir izrādījies daudz gatavāks izmantot šādas metodes nekā Andris Šķēle, Valērijs Kargins, Aivars Lembergs kopā ņemot.

– Atgriezīšos pie tā paša radio raidījuma Krustpunktā. Ieva Jaunzeme norādīja, ka pret Latvijas valsti tiek veikta nomelnošanas kampaņa un noprotams, ka Lato Lapsa ir vismaz daļa no tās. Ir komentāri?

– Es sapratu, ka ne daļa, bet galvenais organizators, plānotājs un īstenotājs. Ka, lūk, notiek plānveidīgs uzbrukums Latvijas valstij, ieskaitot valsts augstākās amatpersonas…

Tas, protams, ir dramatiski, ka organizētā noziedzība ir tik cieši saaugusi ar valsts stuktūrām, ka apdraudējumu vēlas pasniegt kā apdraudējumu valstij. Bet man, protams, ir patiess prieks, ka šīs koruptīvās, noziedzīgās sistēmas pārstāvji manu darbību uztver tik sāpīgi un ir gatavi izmantot tik milzīgus resursus, lai ar to mēģinātu tikt galā.

Konkrēti saistībā ar šiem Ievas Jaunzemes izteikumiem teikšu tikai vienu. Pieņemu, ka uz pašreizējās VID ģenerāldirektores galda jau guļ mans informācijas pieprasījums par interesantu tēmu. Redziet, Valsts ieņēmumu dienestam ir savas likumā noteiktās funkcijas, kas saistītas ar nodokļiem un valsts ieņēmumiem, bet ne ar valsts apdraudējuma konstatēšanu, analīzi un pretdarbību tam. Ja VID ģenerāldirektore tagad sabiedriskajā medijā apgalvo, kā nezināmie „mēs” visu šo apdraudējumu esot salikuši uz papīra un visas šīs pretvalstiskās kampaņas izanalizējuši, tad nu viņa ir izvēles priekšā. Vai nu viņai nāksies atzīt, ka VID darbinieki pēc viņas pavēles ir rīkojušies absolūti pretlikumīgi un antikonstitucionāli, nodarbojoties ar lietām, kuras pēc likuma ir jāveic SAB un VDD, un tādā gadījumā būs skaidrs, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums, par ko viņai būs jāatbild, vai arī Ievai Jaunzemei nāksies paskaidrot, ka viņa ir vienkārši melojusi sabiedrībai un nekāda šāda analīze un pētīšana VID patiesībā nemaz nav veikta. Ar vārdu sakot, būs interesanti.

– Atgriežoties pie rakstniecības, kādi ir nākotnes plāni, par ko taps grāmata?

– Tuvākās nākotnes plāns ir ļoti vienkāršs un izriet no jau pieminētās intervijas Dienā. Es pieņemu, ka Initas Lūres atklātie fakti par konkrēto pasūtījuma lietu ir tikai mazs stūrītis no pietiekami apjomīgās un noziedzīgās shēmas, kurā ir iesaistītas valsts augstākās amatpersonas.

Paskaidrošu. Proti, ir izmeklētāja, kura saka, ka saņēmusi norādes par pasūtījumu pret mani no vidēja ranga VID amatpersonas, ka šo pasūtījuma lietu atbalstījusi VID ģenerāldirektore un to piesedzis Latvijas Republikas ģenerālprokurors. Tas viss ir izlasāms Initas Lūres intervijā Dienai. Tad nu padomājiet paši – cik Latvijas valstī ir amatpersonu, kuru acīmredzami prettiesisku, noziedzīgu lūgumu ir gatava atbalstīt VID ģenerāldirektore un gatavs piesegt ģenerālprokurors? Vai izņemot pašreizējo Valsts prezidentu Egilu Levitu, kura kancelejas vadītājs, bijušais komunistu režīma kolaborants Andris Teikmanis jau grāmatas Viltvārdis iznākšanas laikā piedraudēja man ar kriminālprocesu, šos draudus apstiprinot arī pašam Egilam Levitam, ir vēl kāda tik augsta amatpersona, kuras lūgums gūtu šādu atsaucību?

Tātad nākamās grāmatas tēma ir šis astoņkājis?

– Iespējams. Visas astoņkāja kājiņas izšķetināsim, zarniņas izritināsim un agri vai vēlu nonāksim pie skaidrības – šajā pasūtījuma lietā ir iesaistīts pietiekami liels cilvēku skaits, lai kāds agri vai vēlu nobītos un sāktu runāt vai arī parādītos kādi šokējoši ieraksti un dokumentu. Tā ka varbūt līdz grāmatas rakstīšanai nemaz nenonāksim, – galu galā PSRS arī sabruka tik žigli un veicīgi, ka neviens pat atģisties nepaspēja un grāmatas nepaspēja uzrakstīt.

Ar vārdu sakot, daudz nopietnāks un ilgtspējīgāks plāns ir grāmata par Vienotības organizēto grupējumu.

– Proti, ne par vienu personu, bet par daudzām?

– Protams, tur ir tāds grupējums, ka prieks skatīties, un tā ietekme uz Latvijas tagadni un nākotni ir bijusi vienkārši katastrofāla. Tiesa, šoreiz ieguldāmais darbs un resursi būs ļoti nopietni, tā ka acīmredzot šī būs tā reize, kad izmēģināšu publisko līdzekļu piesaisti ziedojumu veidā. Tas darbs un resursi, kas ir jāiegulda, varētu aptuveni 75 līdz 100 tūkstoši eiro, un maniem darbības mērogiem tā ir ļoti astronomiska summa. Bez palīdzības no malas neiztikt. Redzēsim, kā veiksies – tā būs jauna, interesanta pieredze šajā jaunajā, interesantajā gadsimtā.

Visa intervija lasāma žurnālā Dienas Bizness

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lapsa - krievu cūka
Lapsa - krievu cūka

Nebeidz riet uz nacionāli noskaņotiem latviešiem.

Pēdējais slepkava
Pēdējais slepkava

Sveiks, Lato! Ļoti labi, ka Tev tik labi iet, tikai ļoti žēl, ka Tu neesi pret mani tieši tikpat līdzjūtīgs gluži kā daži labi Maskavas iedzīvotāji.

Skudra
Skudra

Vajaga biežāk Lato Lapsam ieskatīties TORRĀS un tad viņš saprastu, kas liek ebrejiem nogalinā tos kuri traucē tiem dzīvot. Manuprāt Levitiem nekad nav nekas bijis kopējs ar Latvieti un Latvijas tautu izņemot to, ka latvijas zemē tiem ir īpašums, vai īpašumi.

ruksis
ruksis

Lapsa vairs neslēpj to ka viņš ir Kremļa aģents.

Beidz
Beidz

ruksi , tu smirdi pēc Vienotības jenota !

bards
bards

Lapsa nav nekāds upuris uz taisnības altāra un diezgan riebīgs kā visi, kas savas kļūdas neatzīst, bet smaka ap VID arī nav franču smaržas. Pietika ar Jaunzemes un Reira izteikumiem par radošām personām 2020., 2021. un 2022. gadā, lai vecas demokrātijas valstī abi izlidotu no amatiem un politikas uz neatgriešanos. Tas liek kļūt pietiekami aizdomīgam, lai visai šai VID lietai varētu noticēt.

Biteniekx
Biteniekx

Es vienmēr esmu brīnījies, kà LL nav iekodusi
kāda lapsene. Ar viņa dzīves veidu ……

Entomologs
Entomologs

Kas tur ko brīnīties? Viņam draugi ir sirseņi.

Andris, 29
Andris, 29

Nu, Lembergs ir Ventspils mērs. A, kas tie Šķēle un Kargins tādi?

Andris vekselis 29 milj.
Andris vekselis 29 milj.

Visi viņi pozor Latviji.