Labsvīrs – ar vienu kāju jau politikā

Edgars Labsvīrs

Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktors Edgars Labsvīrs jau gada sākumā esot brīdinājis veselības ministri Ilzi Viņķeli, ka viņš vēloties pieņemt citus profesionālos izaicinājumus, bet, sākoties ārkārtējai situācijai valstī, tomēr piekritis palikt.

Taču tagad, izrādās, līdz galam nav izturējis – aizvadītajā piektdienā Labsvīrs paziņoja, ka viņš atstāj amatu, jo nespējot paciest “masku emocionālo teroru”, kas nāk no tiesībsargājošajām iestādēm un Valsts kontroles.

Ja netiktu apšaubīts NVD koordinētais aizsargmasku iepirkums, viņš vēl kādu laiku būtu palicis.

Viņķele jūt līdzi Labsvīram, jo “Edgars ir bijis īstajā vietā, viņš ir uzņēmies risku, viņš ir bijis ārkārtīgi godprātīgs…”.

Taču vēl ne tik sen Viņķele pavisam citā tonī vērsās pret Labsvīra priekšgājēju Ingu Milaševiču, kura tika pazemināta amatā, jo veselības ministrei bija radušās aizdomas par NVD informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iepirkumu, kas noticis iepriekšējās veselības ministres Andas Čakšas laikā.

Bet tagad, kad ir radušās aizdomas, ka Latvijai piegādātās 900 000 eiro vērtās sejas aizsargmaskas un respiratori nemaz nav tik lielas naudas vērti, Viņķele par šīm aizdomām negrib dzirdēt, jo “komersanti nevēlas tikt zākāti par zagļiem”.

NVD direktora krēsls nav nekāda medusmaize, arī iepriekš personas, kas to ieņēma, ilgi nenoturējās.

Milzīgs darba apjoms, visa veselības aprūpes budžeta apsaimniekošana un par to alga, kas nedaudz lielāka par diviem tūkstošiem eiro.

Labsvīrs jau iepriekšējās Saeimas vēlēšanās kopā ar sievu Ingrīdu meta acis uz Saeimu, jo abi bija partijas “Progresīvie” kandidātu listē.

Labsvīrs ir arī partijas valdes loceklis, tātad, vēl būdams NVD direktors, jau ar vienu kāju bijis politikā. Tagad tam būs vairāk laika.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LA.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar