Kučinskis par ZZS nākotni – pa vecam vairs nedrīkst

Māris Kučinskis, foto Saeima.lv

Galvenajām Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošajām partijām – Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) un Latvijas Zaļajai partijai (LZP) – nepieciešams “spēcīgi restartēties”, šādu viedokli intervijā “Neatkarīgajai” paudis ekspremjers Māris Kučinskis (ZZS).

“Es neslēpju to, cik ļoti gaidu pārmaiņas abās lielajās partijās – Zemnieku savienībā un Zaļajā partijā, proti, lai tās spēcīgi restartētos un tiktu ar sevi galā,” sacījis politiķis. “Bet es nevaru iespaidot šos procesus, jo neesmu iestājies nevienā no šīm partijām, turklāt Saeimas frakciju var vadīt tikai LZS vai LZP biedrs.

Mēs varam darboties, un, protams, mani partiju apvienībā respektē, frakciju mēs varam spēcīgāk vienot, bet lielais darbs tomēr jāizdara abām lielajām partijām. Šobrīd ir tā, ka pa vecam vairs nedrīkst, bet pa jaunam vēl nespējam…”

Taujāts, kāpēc no ZZS aizgāja bijusī veselības ministre Anda Čakša, Kučinskis skaidrojis, ka LZP viņa jutusi diskomfortu.

“Čakša tur iestājās tādēļ, ka viņa par ministri nevarēja kļūt kā bezpartijiskā. Labākās laulības tomēr ir tad, ja cilvēki saprotas, nevis tiek apprecināti ar varu,” izteicies deputāts, “es tomēr uzskatu, ka mēs viņu pazaudējām, nevis viņa aizbēga. Mēs varējām viņu noturēt. Un to vajadzēja darīt.

Jo ZZS uzdevums tuvākā pusotra gada laikā ir veidoties par spēcīgu domubiedru grupu, kurai atbalstītāji seko līdzi. Patlaban ZZS atrodas šādās nopietnās krustcelēs.”

Savukārt pats Kučinskis negrasoties pamest ZZS: “Šobrīd nav iemesla to darīt. Esmu Liepājas partijā, kas ir ZZS sastāvdaļa. Liepājas partija ir stabila partnere, kas, protams, vēlas redzēt spēcīgas pamatpartijas – LZS un LZP.” ZZS frakcijā neesot manītas indikācijas, ka no tās varētu izstāties vēl kādi cilvēki, izdevumam stāsta politiķis.

Kučinskis uzsvēris, ka ZZS būtu gatava atgriezties valdībā, taču joprojām eksistē Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izteiktais veto pret sadarbību ar šo politisko spēku.

Tomēr Kučinskim šķiet, ka JKP tuvojas savam bankrotam.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
riebjas
riebjas

Ja šis vēl būtu pie varas,tad turpinātu tālāk visus gremdēt,bet nu tagad pamodies-pasaules nevainība!Kā tādus vēl zeme tura!Kauna nav un nebūs tādiem!

nu gan...
nu gan...

Zaļo dziesma sen nodziedāta!Sūdus Kučinskis vārīja,un tautai spļāva acīs cik tik varēja!

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Ko nozīmē restartēties?! 😁 Nodibināt “Jaunā ZZS”?! 😁

kas nepieciešams ZZS
kas nepieciešams ZZS

Nevis ““spēcīgi restartēties”, bet strauji nolikt karoti.