Krievijas specdienesti Trampu izstrādāt sāka jau pirms 30 gadiem

Donalds Tramps

Miljardiera Donalda Trampa ierašanās Padomju Savienībā biznesa vizītē 1987. gadā nevarēja palikt PSRS attiecīgo valsts iestāžu nepamanīta. Tā sociālajā vietnē Facebook raksta Krievijas opozīcijas pārstāvis, politiķis Vladimirs Milovs (Владимир Милов).

Opozīcijas pārstāvis vērš uzmanību uz to, ka ierasties PSRS Trampu uzaicināja Krievijas vēstnieks Vašingtonā Jurijs Dubiņins (Юрий Дубинин). Bet viesi uzņēma Krievijas VDK (КГБ) aizbildniecībā esošā organizācija „Intūrists” (“Интурист“).

Trampam vizītes laikā PSRS bija iespēja tikties ar augstām amatpersonām. Jāatceras, ka 1987. gadā tā vēl tomēr bija samērā stingra padomija, un tikties ar padomju nomenklatūras pārstāvjiem nepavisam nebija viegli.

„Sižets uz pieci ar plusu. Un tas viss, ņemot vērā viņa čehoslovāku sievu (Trampa pirmā sieva Ivana Trampa-Zeļņičkova)”. Tā Facebook raksta Milovs.

“Tātad „mūsu biedri” šo personāžu rūpīgi izstrādā jau vairāk nekā 30 gadus. Un viņa dosjē mapītes visticamāk aizpilda daudzus biezus sējumus. Tie droši vien ir biezāki nekā Klintonu pārim”, – norāda politiķis.

2016.gada novembrī televīzijas kanāls „Doždj” (“Дождь“) demonstrēja sižetu par to, kā topošais ASV prezidents Donalds Tramps 1987. gadā uzturējās PSRS, cenšoties ielauzties Padomju Savienības nekustamā īpašuma tirgū. Tika strādāts pie divu Trump Tower debesskrāpju celtniecības projekta Maskavā un Ļeņingradā, taču tas netika īstenots.

Tostarp Trampa putinofīlija raisījusi negaidītu reakciju amerikāņu valdošās elites aprindās.

Ar saviem pēdējā laika Krieviju slavinošajiem izteikumiem Tramps aizvien vairāk noskaņo pret Putinu vēl nesenos Krievijas draugus, intervijā Ukraiņu plašsaziņas līdzekļiem norāda krievu vēsturnieks un publicists Andrejs Piontkovskis (Андрей Пионтковский).

Piontkovskis uzskata, ka Trampam ir izdevies tas, kas nevienam pat sapņos nerādījās – radikalizēt un paplašināt pret Putinu noskaņoto ASV valdošās elites bloku.

„Ja Tramps tādā pašā garā turpinās muļķoties – šis noskaņojums tikai pieņemsies spēkā. Tramps gluži vienkārši ir, atvainojiet, mudaks, ja uzskata, ka kiberuzbrukums Amerikas Savienotajām Valstīm ir Kremļa pirksts! Ar saviem nemitīgajiem pro-putinistiskajiem izteikumiem Tramps ir neiedomājami saliedējis amerikāņu valdošo eliti tieši pret Putinu,” – uzsver Piontkovskis.

Viņš norāda, ka, pateicoties Trampam, tagad arī demokrāti ir noskaņoti pret Putinu.

„Līdz šim tieši republikāņi tradicionāli iestājās par Ukrainu un izteicās kritiski par Kremli. Taču tagad Senātā pat demokrāti, kuriem bija nospļauties gan par Ukrainu, gan par Putinu, nesaudzīgi klūp virsū Trampam un ieņem stingru pozīciju pret Putinu. Un tas viss ir tāpēc, ka skaidri redzams: putinofīlija Trampam ir pati vārīgākā vieta. Tātad ir jātēmē tieši pa to”, – uzsver Piontkovskis.

Jāatceras, ka Donalds Tramps paziņoja – kiberuzbrukumi ASV prezidenta priekšvēlēšanu kampaņai varētu nebūt Krievijas, bet gan kādas citas valsts roku darbs. Amerikas līderis faktiski pieteica informācijas publiskošanu par to, kurš patiesībā sarīkoja kiberuzbrukumus ASV.

Savukārt ASV kongress solās pieņemt jaunus uz atturēšanu vērstus mērus – sankcijas pret Krieviju, bet jaunievēlētajam prezidentam Trampam piedraudējis nesaudzīgi reaģēt, ja viņš nolems atcelt jau ieviestās sankcijas.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar