“KPV LV” jaunā valde aicina frakciju aiziet no koalīcijas

KPV LV

KPV LV nesen ievēlētā valde partijas mājaslapā publicējusi paziņojumu, ka nolēmusi atsaukt savu parakstu no sadarbības līguma un uzdevusi to darīt arī Saeimas frakcijai.

“KPV LV” valdes paziņojumā teikts, ka frakcija par sava paraksta atsaukšanu vai saglabāšanu lemj patstāvīgi, taču paraksta neatsaukšana tiks uzskatīta par atteikšanos pildīt partijas programmu.

Kā iemesls paraksta atsaukšanai no 2019. gada 23. janvāra sadarbības līguma teikts: “Politiskās partijas “KPV LV” valde uzsver, ka Latvijas politikā pastāvošā prakse slēgt šāda veida “koalīcijas līgumus” ir pretrunā ar labas pārvaldības un varas dalīšanas principiem. Šāda veida līgumi praksē būtiski apgrūtina Saeimas deputātu iespējas paust savu pārliecību un balsot pēc sirdsapziņas, būt objektīvi kritiskam gan pret valdības darbu kopumā, gan vērtējot atsevišķu ministru veikumu.”

Valdes aicinājumā atgādināts, ka, piedaloties 13. Saeimas vēlēšanās viens no būtiskākajiem “KPV LV” priekšvēlēšanu programmas solījumiem bija “koalīcijas līgumu” un “koalīcijas padomju” praksi nekavējoties izbeigt.

“KPV LV” Saeimas frakcijas vadītājs Māris Možvillo atzīst, ka aicinājumu saņēmis, taču viņam par šādu valdes lēmumu ir pirmā dzirdēšana. Možvillo uzskata, ka, pirms valde lēma par šādu svarīgu deputātus un frakciju skarošu jautājumu, tai būtu bijis jābrīdina, ka tāda sēde paredzēta. Frakcijas vadītājam patlaban arī neesot izdevies no valdes locekļiem iegūt skaidrojumu, kāda bijusi šāda lēmuma argumentācija.

“Valdes rīcība ir destruktīva. Ja pieņem šādus politiski svarīgus lēmumus, vajadzēja ar deputātiem un frakciju pakonsultēties,” portālam “Delfi” norāda Možvillo, kurš vēloties redzēt juridisko pamatojumu šāda lēmuma pieņemšanai.

Deputāts pastāstījis, ka trešdien frakcija savā sēdē šo jautājumu izvērtēs, bet pagaidām pirmdien sadarbības sanāksmē valdības partneri tiks informēti, ka saņemts šāds valdes aicinājums.

Brīdi vēlāk “KPV LV” frakcija izplatīja arī paziņojumu presei, ka Saeimas frakcijas dienaskārtībā nav izstāšanās no valdības koalīcijas.

“Partijas “KPV LV” valdes šī rīta paziņojums nav sabiedrības interesēs, un šādi nepārdomāti paziņojumi rada nestabilitāti valstī laikā, kad ir vajadzīga spēcīga un vienota valdība, ātri lēmumi un sabiedrības uzticēšanās. Man kā frakcijas vadītājam nav saprotams, kāpēc valde pieņem lēmumus, kas nav tās kompetencē, nepārrunājot tos ar Saeimas frakciju un esošajiem ministriem, kas sevi ir labi parādījuši ar darbiem. Katrā ziņā Saeimas frakcija nekad nav lēmusi un rosinājusi jautājumu par izstāšanos no valdības koalīcijas,” teikts Možvillo paziņojumā.

“Šobrīd mēs jau vairāk nekā mēnesi gaidām no Uzņēmuma reģistra jaunās, leģitīmās valdes atzīšanu, kas tika ievēlēta pērn 12. decembrī, kurā piedalījās vairāk nekā puse biedru. Tāpēc šīs pagaidu valdes paziņojumus es kā frakcijas vadītājs nevaru komentēt, jo par leģitīmu vairums biedri uzskata otru biedru sapulci, kas tika sasaukta, ievērojot statūtos noteikto kārtību. Jāmin, ka šajā pagaidu valdē nav neviena frakcijas deputāta un ministra. Par tās reģistrēšanu mums ir radušies daudz jautājumu, piemēram, kāpēc Uzņēmuma reģistrs reģistrē valdi, kurā ir cilvēki, kas nemaz uz to brīdi nav partijas biedri,” skaidro Možvillo.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: KPV LV mājaslapa, portāls Delfi

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
noriebies
noriebies

Tā jau vairs partija, bet samazgu putra, kas izrīko nozombētos!!!