Kossovičs: Ķirsis ātri kļūst par to, pret ko pats cīnījās, par Nilu Ušakovu

Ķirsis, Ušakovs

Kukuļdošanas mēģinājums citai valsts amatpersonai – par šādu noziegumu korupcijas apkarotāji tur aizdomās Rīgas domes darbinieku Jāni Vaivodu. Pirmdien viņa vadītajā Ārtelpas un mobilitātes departamentā ieradās likumsargi un uz laiku, pēc neoficiālas informācijas, aizturēja arī Vaivodu, vēsta TV3 Ziņas.

Rīgas domes opozīcija uzsver, ka Vaivods ir mēra Viļņa Ķirša (JV) uzticamības persona un Ķirsim saistībā ar šo skandālu jāatkāpjas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ziņo, ka kriminālprocess nav saistīts ar Vaivoda tiešajiem darba pienākumiem Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā. Aizdomas gan ir par koruptīvām shēmām plašākā mērogā. Kam tieši kukulis dots, par ko – likumsargi izmeklēšanas interesēs klusē.

“Iespējams, ir piedāvājis kukuli lielā apmērā citai amatpersonai, lai tā, izmantojot dienesta stāvokli, pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs. Liels apmērs pēc likuma ir vismaz 35 000 eiro,” norāda KNAB Komunikācijas nodaļas galvenā inspektore Agita Antonāne.

Neoficiāli izskanējis, ka drošībnieki pirmdien Vaivodu aizturējuši, ierodoties viņa dzīvesvietā, iespējams, uz 48 stundām noturējuši izolatorā, taču tagad viņš jau esot uz brīvām kājām. Pats Vaivods trešdien neatbildēja ne uz ziņām, ne zvaniem.

Rīgas mērs Ķirsis TV3 kameras priekšā nevēlējās sniegt interviju. Viņa pārstāve izsūtīja rakstveida paziņojumu, ka Vaivodu neatjaunos departamenta vadītāja amatā.

No KNAB informācijas domes vadība secina, ka kopumā Vaivodam ir tiesības turpināt darbu Rīgas pašvaldībā, Rīgas domes vadība par darba tiesisko attiecību statusu vēl lems.

Rīgas domes paziņojums: “Ja amatpersonu rīcībā būs konstatētas pretlikumīgas darbības, par tām būs jāatbild – tā ir nemainīga Rīgas domes priekšsēdētāja Viļņa Ķirša pozīcija. Nulles tolerance pret korupciju un pretlikumīgām darbībām no mēra puses attiecas uz ikvienu pašvaldības amatpersonu vai darbinieku.”

Rīgas domes opozīcija ir saniknota un pieprasa Ķirša atkāpšanos. Vaivods ir Ķirša aizsardzībā, saka opozīcijas deputāts Mārtiņš Kossovičs (P). Viņu izbrīna vēriens, ar kādu Vaivods darbojies kā Ķirša uzticamības persona ne tikai attiecībā uz satiksmes nozari, bet visu lielo Rīgas saimniecību.

“Manuprāt, Vilnim Ķirsim ir nekavējoties jāatkāpjas no amata un punkts. Īpaši, ja mērs saka, ka viņam ir nulle tolerances pret korupciju. Jādemonstrē tas darbos. Man pārsteigums, cik Vilnis Ķirsis ātri kļūst par to, pret ko pats cīnījās, par Nilu Ušakovu. Atceros, kā Ušakovs šajā pašā mājā bēga no žurnālistiem, neatbildēja uz jautājumiem, labākajā gadījumā īsas preses relīzes. Ķirsis nu jau atkal grauj domes godu un prestižu,” pauž Kossovičs.

Opozīcija gan pagaidām negrasās pieprasīt ārkārtas domes sēdes rīkošanu, bet tuvāko dienu laikā lems, kā rīkoties turpmāk.

Avots: TV3

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Signe
Signe

Ķirsis pa Rīgas domi vāzājas jau vairākus sasaukumus un kā Vienotības biedrs bijis Rinkeviča padomnieks ekonomikas jautājumos Ārlietu ministrijā. Tāpēc LV ar ekonomiku ir pakaļā, ka tādi ķirši salīduši Saeima un arī pašvaldībās, kas tikai prot karogus vicināt un gudri šļupstēt. Vilnis Ķirsis (dzimis 1980. gada 20. augustā) ir latviešu ekonomists, uzņēmējs un politiķis, pašlaik ir Rīgas domes deputāts, bijis arī Saeimas deputāts divos tās sasaukumos. Pārstāv partiju “Vienotība”, iepriekš bijis Reformu partijas biedrs. Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa demisijas, kā viens no priekšsēdētāja vietniekiem, apstiprināts par Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju. 2023. gada 17. augustā ievēlēts par Rīgas… lasīt vēl »

tikai mieru
tikai mieru

Kossovičs no Kosovas rausās pie varas. Aizdomas ir vēl tikai aizdomas.

Joske
Joske

Ir Wikipedia jāpalasa par Ķirša dzīves gaitām un tad būs skaidrs, ka viņa darba mūža lielākā daļa ir vēlēti amati pašam esot bez pieredzes, zināšanām un prasmēm. Skaidrs, ka tādi darbojas sava IQ ietvaros.

Finks
Finks

Nelielie Ķirša biogrāfijā satopamie uzņēmumi Cannmeat ir beidzis eksistēt un Fors fortis arī izskatās vairs nedveš.

Lipšics
Lipšics

Davai, bračkas!