KNAB soda ĀM valsts sekretāru un citas augsta ranga amatpersonas par naudas balvu piešķiršanu sev

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvi sodījis piecas augsta ranga Ārlietu ministrijas (ĀM) amatpersonas par naudas balvu piešķiršanu sev, liecina informācija biroja mājaslapā.

Ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs veica valsts amatpersonas funkcijas interešu konflikta situācijā – Ārlietu ministrijas Atestācijas komisijas sēdē pērn 1.jūlijā piedalījās lēmuma pieņemšanā par naudas balvu piešķiršanu Ārlietu ministrijas centrālā aparāta un Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ierēdņiem un darbiniekiem, tostarp pašam sev.

Pelšam piemērots 280 eiro sods.

Minētajā sēdē piedalījās un par naudas balvu piešķiršanu sev lēma arī valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors Andžejs Viļumsons, ministrijas departamenta direktors Ivars Pundurs, ministrijas valsts sekretāra vietniece Astra Kurme un ministrijas valsts sekretāra vietnieks – administratīvais direktors Atis Lots. 

Lots arī izdeva rīkojumu “Par naudas balvas piešķiršanu Ārlietu ministrijas centrālā aparāta ierēdņiem un darbiniekiem”, tostarp pašam sev.

Viļumsonam piemērots 250 eiro, Punduram 200 eiro, Kurmei 220 eiro, bet Lotam 550 eiro sods.

KNAB lēmums stājies spēkā aprīlī.

Avots: jauns.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sija
sija

Nu kā tad tā – pašiem iztapīgākajiem nevar pašiem sev vairs neko dot? Cik tad var asti luncināt ap skapja ministru, kas visu laiku ir tikai savā dimensijā

Uldis
Uldis

Sodi tādi maziņi. Vai sev piešķirtās naudas balvas bija jāatmaksā? Cik tad sev piešķīra?

sviesta paātrinātājs
sviesta paātrinātājs

Šī ir nabadzības apliecība ierēdniecībai, te runa ir tikai par dokumentu noformēšanas kvalitati, kā redzams, kuras vnk. nav. Tas viss ir stingri reglamentēts un jāievēro. Valsts sekretāram šāda situācija ir diskvalificējoša.

Dānis
Dānis

Kaut kas neklapē, jo SIA īpašnieks un valdes priekšsēdētājs sākot ar algu visu sev izraksta pats. Kur ies premjers, laizrakstitu sev balvu – pie prezidenta? Un viņš kur?

ērce
ērce

Ja tā ir patiesība, ka amatpersonas pašas sev piešķir balvas (naudu), tad tā ir korupcija un smagi sodama.

Elementāri
Elementāri

Savējiem savējo sodi, svešiem krimināllikuma sodi

Resnais Straume
Resnais Straume

Nu tur tak rakstìts – 280 eiro sods. Ko, tu asinis gribi? Raganu medības?

Vecs Dzelzceļnieks
Vecs Dzelzceļnieks

KNAB zaudē krampi. Zorgevicam par prēmijas piešķiršanu sev tika ierosināta krimināllieta. KNAB izmeklēja kādus desmit gadus. Turklāt īsti jau nepiešķīra, tā prēmija nāca automātā kopā ar kaut kādu apbalvojumu.

ordeņu dalītāja ēlerte
ordeņu dalītāja ēlerte

Viena ministre reiz par zemeņu torti atkāpās. Skandāls bij liels. Tagad Domburs pirž dīvānā. Kā arì visi pārejie ar trīszvaigžņu ordeņiem apordeņotie žurnâlisti