KNAB par amatu nelikumīgu savienošanu sodījis Saeimas deputātu Dūrīti un bijušo EM valsts sekretāru Eglīti

Ilmārs Dūrītis

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par amatu nelikumīgu savienošanu sodījis Saeimas deputātu Ilmāru Dūrīti (AP) un nu jau bijušo Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti.

Eglītis aizliegti savienojis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu ar amatiem dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajā sabiedrībā un divās komercsabiedrībās.

Tāpat viņš bez rakstveida atļaujas saņemšanas savienojis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes locekļa amatu ar amatiem dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajā sabiedrībā un divās komercsabiedrībās.

Pārkāpums pieļauts laikā no 2018.gada aprīļa līdz šī gada maijam.

Eglītim piemērots 250 eiro sods, un KNAB lēmums stājies spēkā septembrī.

Eglītis šogad maijā pārtrauca darba attiecības ar ministriju. Šovasar viņš arī atbrīvots no Liepājas SEZ valdes locekļa amata.

Savukārt Dūrītis aizliegti savienojis Saeimas deputāta amatu ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Profesoru padomes priekšsēdētāja amatu, kā arī aizliegti savienojis Veselības ministrijas parlamentārā sekretāra valsts amatpersonas amatu ar LLU Profesoru padomes priekšsēdētāja amatu. Pārkāpums pieļauts laikā no 2018.gada novembra līdz šī gada jūlijam. Dūrītis septembrī 120 eiro lielo naudas sodu samaksājis.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Duris
Duris

Dūritis taču snuks puisis :):)

Durītis
Durītis

vetārsts ,strādā VM un paspēj skraidīt ar varavīksnes karogu slimo homīšu mītiņā , viņš visu nakti domā tikai par homīšiem , tikai par homīšiem !

murds
murds

Nu kā gan var sodīt? Ko tad darīt ar ceļojošiem padomniekiem, padomju dalībniekiem utt., kuriem ir savi 12-15 amati, katrā darba vietā, kas , protams, mūsu zemē nesummējas sekojot dakterīšu iedibinātai praksei desmitiem gadu Padomes te jau tās izcilākās moikas ar apmaksu ļoti sltu- par tiem nieka 2-3 tkst uz rokas mēnesī nu nesanāk nevienam vairāk par tām 4 stundām mēnesī strādāt– darbi sauc! Bet ķer te visadas sīkās zivteles