KNAB: Latvijas Krievu savienībai varētu atņemt finansējumu, ja tā turpinās izplatīt Krievijas propagandu

Latvijas Krievu savienība

Krievijas īstenotās ārpolitikas attaisnošanas, kā arī propagandas vēstījumu izplatīšanas turpināšana varētu būt viens no nosacījumiem valsts budžeta finansējuma pārtraukšanai Latvijas Krievu savienībai (LKS), pieļāva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB skaidro, ka Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums nosaka gadījumus, kad politiskajai partijai var tikt pārtraukta valsts budžeta finansējuma izmaksa.

Pirmkārt, tas notiek, ja partijas darbība tiek apturēta, otrkārt, ja partija nav iesniegusi gada pārskatu vai vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju par iepriekšējo gadu, treškārt, partija pārkāpusi valsts budžeta finansējuma izlietošanas noteikumus, pretlikumīgi izmantojot tai piešķirto valsts budžeta finansējumu attiecīgajā gadā vairāk nekā 30 000 eiro apmērā.

Tādējādi, ja politiskās partijas darbība tiktu apturēta ar tiesas lēmumu, KNAB atbilstoši iepriekšminētajā likumā noteiktajam būtu tiesīgs rīkoties un apturēt valsts budžeta finansējuma izmaksu partijai.

KNAB uzsvēra, ka ikviena partija, kurai piešķirts valsts budžeta finansējums, ir tiesīga to izmantot vienīgi likumā paredzētajiem trim mērķiem, kas saistīti ar partijas un saimniecisko darbību, tostarp komunikācijai ar sabiedrību.

Vienlaikus KNAB informēja, ka Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušajā nedēļā aprakstītā situācija būtu vērtējama kā viens no nosacījumiem, kuram īstenojoties, būtu pārtraucama valsts budžeta finansējuma izmaksa partijai.

Kā zināms, LKS aktivitātes ir vērstas uz Krievijas īstenotās ārpolitikas un starptautisko tiesību normu pārkāpumu attaisnošanu, kā arī propagandas vēstījumu izplatīšanu, tāpēc Valsts drošības dienests (VDD) aicinājis partiju novērst turpmākas nelikumīgas darbības, brīdinot, ka pretējā gadījumā dienests pret to izmantos likumā noteiktos instrumentus, pagājušajā nedēļā pavēstīja VDD.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vāvere
Vāvere

Arestēt un nosūtīt uz Ukrainu rakt prettanku grāvi.

noriebies
noriebies

Okupantu samazgas joprojām Latvijā uzvedās kā iekarotāji !!!

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Lieliekrievu šovinisma pamatā ir pareizticīgo baznīcas kults un militārais kults. Nevajag izdabāt lielkrievu šovinistu velmēm un citām iegribām! Izdabāšana lielkrievu šovinistiem ir savas tautas vēstures rupja necienīšana. Krievijas Federācija kā tiešā Padomju Krievijas (PSRS) mantiniece nav atzinusi savu vainu 2. pasaules kara noziegumos. Mūsdienu Krievijas antidemokrātiskais režīms kultivē Pobedas kultu. Pobedas kults ir naidīgs latviešu tautai un Latvijas zemei. Nē, 9. maijam! Nē, Krievu totalitārisma uzvaras dienai! Būsim viedi un gudri. Mācīsimies Latvijas skarbo un sarežģīto vēsturi. Godāsim Sentēvu Dievus. Praktizēsim sentēvu pagānisko ticību. Būsim gādīgi saimnieki savās mājās. Dzīvosim ar ticību un cerību sirdī. Lai Latvju Dievi mūs svētī!… lasīt vēl »

kaput
kaput

Te jau nav daudz ko diskutēt- kā pretvalstiska slēdzama un par ANO nosodīta agresor atbalstītājstruktūra- aizliedzama tās darbība mūsu valstī.

Kaža
Kaža

Kremļa propogandisti!Mūsu varas vīru čalošana cīņā pret rašismu,krievu pasaules nacismu ir tikai čalošana,jo vīri ,kuri paši ir ņēmuši dalību daudzu militarpersonu atstāšanā,Abrenes atgriešanā,paši ir ņēmuši aktīvu dalību Krievijas propogandas izplatīšanā,ķēpāšanos ap monumentu nekad neuzdrošināsies parādīt ista latviešu patriota stāju,jo viņi pat teoretiski tādi nevar būt,jo ir nolemti jūsu kalpībai līdz pēdējam elpas vilcienam.

Feodosijs
Feodosijs

No šīs dienas visus bezšķirnes suņus jāsauc par Ždanoku.

cūka un jupīters
cūka un jupīters

Ja Lembergam atņēma universitātes goda biedru par to teica, ka amerikāņi un angļi dara tâdus pašus referendumus, cerams freibergai arī atņems par to, ka brauca uz maskavu pie pukina slavināt okupantu armiju. Vai kā?

Saulgrieze
Saulgrieze

Vaira Vīķe Freiberga nekad nav slavējusi okupantus!

Nu tad dariet to !
Nu tad dariet to !

Krievu nacisma slavināšana nav pieņemama.