KNAB krata vēl nesen Burova atbildībā bijušo departamentu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji ceturtdien, 13. februārī, bija ieradušies Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldē, lai veiktu procesuālās darbības.

Rīgas domes vadība ir informēta par minēto faktu, un pārvaldes darbinieki sadarbojas ar izmeklētājiem un sniedz visu nepieciešamo informāciju, norādīja pašvaldībā.

Pašvaldībai nav informācijas par to, kāda procesa ietvaros procesuālās darbības veiktas.

“Kopā ar pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāju, pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču esam uzsākuši pārmaiņu procesu domes uzņēmumos un nodibinājumos, mainot un uzlabojot to pārvaldību. Varu apsolīt, ka šīs pārmaiņas tiks turpinātas un pašvaldība sadarbojas un sadarbosies ar tiesībsargājošajām iestādēm,” komentējis Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

KNAB apliecinājis, ka iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros ceturtdien veicis izņemšanu Rīgas domes struktūrvienībā. Neviena persona nav aizturēta.

Par ko sākts minētais kriminālprocess, birojā neprecizēja. Latvijas Televīzija (LTV) gan ziņo, ka KNAB darbības Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldē saistītas ar birojā sākto kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Rīgas tūrisma attīstības birojā (RTAB).

KNAB norāda, ka par veiktajām vai plānotajām kriminālprocesuālajām darbībām komentārus nevar sniegt, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu.

Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesu sācis pēc Rīgas pašvaldības nodibinājuma “Rīgas Tūrisma attīstības birojs” (RTAB) nu jau bijušā vadītāja Guntara Grīnvalda iesnieguma.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume iepriekš žurnālistiem sacīja, ka februāra sākumā veiktās procesuālās darbības RTAB saistītas ar jaunu kriminālprocesu, un, ņemot vērā, ka persona pati publiski atzinusi vēršanos KNAB par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem RTAB, var apstiprināt, ka kriminālprocess sākts pēc šī iesnieguma.

Kriminālprocess sākts par dokumentu viltošanu un citiem jautājumiem, kas saistīti ar šo iespējamo noziedzīgo nodarījumu, iepriekš atklāja KNAB šefs.

Grīnvalds janvārī vērsās KNAB par dokumentu viltošanu iestādē, kas notikusi grupā, un kurā iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi Jānis Jenzis un Ieva Lasmane, kā arī Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) birojs, paziņojumā presei norādīja Grīnvalds.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar