KNAB izvaicājis arī bijušo Valsts prezidentu Vējoni

Raimonds Vējonis, Saeima.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) otrdien iztaujāts arī bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēsta plašsaziņas līdzekļi.

Vējonis KNAB slēgtajā pagalmā, visticamāk, ieradās ar automašīnu – novērots, ka vakar vakarā KNAB slēgto pagalmu pameta automobīlis “Volkswagen” ar tonētiem aizmugurējiem stikliem. Automašīnā bez vadītāja priekšējā sēdeklī sēdēja kāds vīrietis, bet aizmugurējā sēdeklī bija redzams cita cilvēka siluets.

Ar šo pašu automašīnu Vējonis ar kundzi šovasar ieradās uz Valsts prezidenta Egila Levita inaugurāciju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Krauze uzzinājis no medijiem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklim Armandam Krauzem neesot zināms, par ko bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis iztaujāts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai gan ZZS valdē īsi pārrunāti pēdējā laika notikumi par tiesībsargājošo institūciju darbībām.

Krauze norādīja, ka par to uzzinājis no medijiem ZZS valdes sēdes laikā, kurā šī vēsts bijusi liels pārsteigums. ZZS valdē konstatēts, ka politiskā spēka rīcībā nav vairāk informācija kā medijos. Sēdē īsi pārrunāta arī bijušā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas deputāta Ingmāra Līdakas (LZP) iztaujāšanu KNAB un izdarīti līdzīgi secinājumi, ka politiķu rīcībā nav papildu ziņu šajā jautājumā.

Arī vaicāts, vai Vējonis varētu būt iztaujāts saistībā ar KNAB aktivitātēm būvniecības jomā, Krauze atbildēja, ka to nezina.

Liecinieka statuss

Savukārt Vējoņa preses pārstāve Kristīne Reisa-Dāboliņa Latvijas Radio informēja, ka Vējonis iztaujāts kāda kriminālprocesa ietvaros, kurā viņam piemērots liecinieka statuss.

Plašāku informāciju viņa nevarēja sniegt, jo Vējonis parakstījis apliecinājumu neizpaust pārrunāto.

Raimonds Vējonis Valsts prezidenta amatu ieņēma laikā no 2015.gada līdz 2019. gadam. 2014. gadā viņš bija aizsardzības ministrs. Tāpat savulaik bijis Saeimas deputāts un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Pirms kļūšanas par Valsts prezidentu, viņš bija Zaļo un zemnieku savienību veidojošās Latvijas Zaļās partijas biedrs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar