Klajā nākusi grāmata „Čekisti un komunisti. 1. daļa”, kurā publicēti visi vārdi

čekas maisi

Šodien grāmatnīcās nonākusi apgādā „Mantojums” sagatavotā grāmata „Čekisti un komunisti. 1. daļa”. Tajā vienkopus publiskoti dati par Latvijas PSR augstāko partijas un VDK nomenklatūru pēdējās Atmodas priekšvakarā – astoņdesmito gadu vidū un otrajā pusē.

Jaunajā grāmatā „Čekisti un komunisti. 1. daļa”, neiztērējot ne santīma nodokļu maksātāju naudas, publicēti vairāku tūkstošu augstākās padomju nomenklatūras pārstāvju vārdi, uzvārdi, tēvvārdi un ieņemamie amati.

Šie saraksti ir iegūti, apejot oficiālās vēsturnieku un arhīvu priekšniecības struktūras, kuras drīzāk ir ieinteresētas nomenklatūras sarakstu slēpšanā, nevis atklāšanā un nodošanā sabiedrībai, norāda izdevēji.

“Nebija viegli šos sarakstus iegūt, turklāt ne tikai arhīvu un oficiālo vēsturnieku pretdarbības dēļ, bet arī tāpēc, ka to rīcībā vismaz daļas šo sarakstu nemaz nebija, – saskaņā ar oficiālo versiju tie deviņdesmitajos gados esot vienkārši „pazuduši”. Šīs grāmatas nosaukums „Čekisti un komunisti. 1. daļa” apliecina to, ka darbs pie padomju Latvijas nomenklatūras sarakstu apzināšanas un publiskošanas turpināsies,” norāda grāmatas veidotāji.

Tiem, kuri ziedojumam bija pievienojuši savu pasta adresi, tuvākajās dienās tiks nosūtīts pa jaunās grāmatas eksemplāram.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jonas
Jonas

Perfekti! Ir uzlikts Nikolajs visam mūsu valdošajam režīmam. Iedomājos viņu grimases, kad tie sevi ieraudzīs. Protams, komentārs būs, ka tas ir feiks. Bet tomēr, imidžs mainīsies kardināli.
Par to arī nav grēk paņemt vien 50 gram konjak, šodien jāsvin!!!

Jola
Jola

Tikai drusku, vismaz 20 gadus par velu…