Ķirsis neatzīst pašvaldības atbildību saistībā ar bērnus traumējušo vides objektu Vecrīgā, bet tā autori norāda – traumētie paši vainīgi, jo šūpoles šeit nav šūpoles

Vilnis Ķirsis

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) preses konferencē atvainojies ģimenei, kuras bērns cietis vides objektā Vecrīgā, taču uzskata, ka notikušais nav pašvaldības atbildība.

Ķirsis pauda cerību, ka vides objekta autori sazināsies ar cietušā bērna ģimeni un kompensēs ne tikai fiziskās, bet arī morālās ciešanas.

Viņš norādīja, ka pašvaldība uzticējās objekta autoriem, ka vides objekta šūpoles ir drošas un nerada traumu risku.

Ķirša ieskatā, autoriem būtu jāizvērtē iespējas garantēt cilvēku drošību, pretējā gadījumā šūpolēm jākļūst par stacionāriem soliņiem.

Projekta autori: tas ir mākslas objekts, nevis bērnu rotaļlaukums

Savukārt viens no objekta autoriem Toms Kampars stāsta: “Mūsu vides objektam, kas ir kā mākslas objekts, drošība bija augsta prioritāte, tas ir bijis jautājums numur viens. 

Ekspluatācija ir atkarīga no cilvēku līdzdalības. Un drošības instrukcijās esam aicinājuši būt piesardzīgiem un lietošanu uztvert nopietni,” sacīja viens no “Kopā pie Doma” autoriem Toms Kampars.

Autori sola rūpīgu pārbaudi un novērst visus trūkumus. Mākslas objekts bija apdrošināts, tādēļ cietušie var lūgt kompensāciju.

RD amatpersona apstrīd izskanējušās ziņas par traumu smagumu

Tostarp piektdien LTV raidījumā “Rīta panorāma” Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite, runājot par vides mākslas objektu Doma laukumā, kur vairāki bērni guvuši traumas, norāda:

“Traumas nav tādas, kā izskanēja medijos par lauztajām kājām, bet ir traumētas kājas meitenītei.

Organizatori ir sazinājušies ar meitenītes māti, piedāvājot kompensēt nometni, kas tagad ies garām. Un šis objekts ir fiksēts, lai nevarētu kustēties.”

RD konkursā izvēlējās “Vienotības” bijušā ģenerālsekretāra Arta Kampara dēla Toma projektu

Kā zināms, Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments rīkoja metu konkursu vides mākslas objektu izveidei Vecrīgā.

Doma laukumā tika uzstādīts objekts “Kopā pie Doma”, kura autori ir apvienība “Lightfoot” – Toms Kampars, Hori-Zonte, Antonella Amesberger, Jurgis Gečys un Artis Neilands.

Konkursā kopumā tika pieteikts 21 mets četrām vietām Vecrīgā.

Avots: LTV Ziņu raidījumi, RD preses relīzes

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

12 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Jefiņš
Jefiņš
27 d. atpakaļ

Vai Ķirši nevar palūgt pašūpoties?

Uldis
Uldis
25 d. atpakaļ
Reply to  Jefiņš

Tur mazliet cits vides objekts nepieciešams. Ar striķīti.

Uldis
Uldis
30 d. atpakaļ

Latvijā dzīvot tomēr ir jautri. Ir uztaisīts kaut kāds sūds jauna dzīvokļa vai mājas vērtībā. Autors – mēra partijas priekšsēdētāja dēls. Bērns salauž tajā sūdā kājas, bet kur ir mūsu veiklie PTAC, PVD, vides komisijas, utt, utjp. darboņi, kas liek demontēt pagalmu bērnu laukumiņus? Kur tad mūsu acīgais KNĀBja Jēkabs? Loca iekšā kārtējo kotleti uz stresiem?

Jefiņš
Jefiņš
30 d. atpakaļ

Nu ir bijuši gadījumi, ka tiesā iesūdz par to, ka kļūsti resns ēdot makdonalda ēdienu. No muļķiem nekādas barjeras nepasargās.

ccVV1
ccVV1
28 d. atpakaļ
Reply to  Jefiņš

un pareizi dara, ka iesūdz, par kaitīgas pārtikas ražošanu jāsoda un tā jāaizliedz

ccVV
ccVV
30 d. atpakaļ

savējie jāatbalsta, bet goda nav ne tēvam, ne dēlam

wtf
wtf
1 mēn. atpakaļ

Atkal kampars

ha ha ha
ha ha ha
30 d. atpakaļ
Reply to  wtf

Un protams ka tā ir tikai sagadīšanās!

ADVOKĀTS
ADVOKĀTS
1 mēn. atpakaļ

Tiesā viņus iesūdzēt. Ja tas nav šūpoles, tad nevajadzēja taisīt kā šūpoles, kurām var brivi piekļūt un sākt šūpoties. Ja tur nebija brīdinājums, ka nedrīkst šūpoties, tad lai tik maksā.

Uldis
Uldis
30 d. atpakaļ
Reply to  ADVOKĀTS

Kampara dēls. Ir vērts laiku tērēt?

krokodils
krokodils
28 d. atpakaļ
Reply to  ADVOKĀTS

Ha ha ha, pēc šīs loģikas, ja uz veļas mašīnas nav rakstīts, ka tajā kaķi mazgāt nedrīkst, tad liekam tik kaķi iekšā.

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
1 mēn. atpakaļ

Kāds ļerksteklis nevarēja 1kārši nofotografēt tās šūpoles?
Par kādu “vides objektu” vispār ir runa?
Vides objekts ir AKMENS/KOKS/AVOTS