Ķirsis baida ar jauniem privātā transporta ierobežojumiem Rīgas centrā

Vilnis Ķirsis

Tuvākajos gados Rīgas centrā sagaidāmi privātā transporta ierobežojumi, intervijā atzina Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš norādīja, ka Ministru kabinets ir apstiprinājis gaisa kvalitātes uzlabošanas plānu, kas paredz zemo emisiju zonu ieviešanu. Zemo emisiju zona varētu būt viss centrs starp dzelzceļa loku un Daugavu.

Tas kaut kādā mērā nozīmēs arī ierobežojumus kādām automašīnām ar noteiktiem dzinēja izmēriem, teica Ķirsis.

Šādas zonas ieviešana samazinās auto plūsmu Rīgas centrā.

Amatpersona skaidroja, ka pašlaik notiek pētījums par šādas zonas izvedi. Viens no pētījuma uzdevumiem ir izstrādāt rīcības plānu, kādi tieši pasākumi varētu tikt ieviesti. “Man šobrīd ir pāragri teikt, kādi tieši, bet nu skaidrs, ka bez ierobežojumiem zemo emisiju zona nestrādās,” atzina Ķirsis.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar likumu šī zemo emisiju zona jāievieš no 2023. līdz 2027.gadam.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pupa
Pupa

Kādreiz iedomājos, kas notiktu, ja šis slaists pazaudētu darbu?
Šo infantīlo un neveiksmīgo vīrieti taču neviens darbā neņemtu un nekur viņš nevarētu noturēties.

Edips
Edips

Ķirsis ir visu laiku demonstrējis ar garīgu atpalicību apveltītu domāšanu. Ko viņš iesāks ar tiem kam ir veci auto ar lieliem dzinējiem un dzīvoklis centrā? Nopirks citu auto vai nopirks citu dzīvokli? Pilnīgs muļķis, jo cilvēks var tam nepiekrist – dzīvot centrā savā īpašumā patīk, auto vieta pagalmā ir, auto grib tieši tādu kāds īpašumā. Sauks policiju un izliks no sava īpašuma vai atņems auto?

Fedja
Fedja

Ļeņins: Jo vairāk ierobežo, jo stulbāk!
Latvieši to stulbi izpilda.

Fedja
Fedja

Būs tā, ko teiks cars Putins, ko noteiks kremlini.

Latvietis parastais
Latvietis parastais

Lielā daļā Eiropas tas jau strādā un ir pilnīgi ok , tikai diemžēl pie mums ko tādu izbīdit cauri būs grūti , jo lielāka daļa kas brauc ar veciem , lieliem BMW dīzeļiem bļaus un pretosies . Lai veicās !
Es atbalstu , dzīvoju Rīgas centrā un man ir savs auto – jauns un neliels ar litrigu benzīna motoru , diemžēl elektrisks vēl nav jo centrā jau nav kur lādēt .

Krišjānis
Krišjānis

Ķirsi , taču izguli dzērumu , pirms saki kādas muļķības !

PILSONIS
PILSONIS

ĢEĶIM ĢEĶA IDEJAS

Ikšķile
Ikšķile

Personīgi manis pēc tam centram varētu apkārt uzmūrēt “dzelzs priekškaru”, iekšā atstājot visus velosipēdistus, hipsterus, alkoholiķus, narkomānus un pabalstu prasītājus, lai dzīvo vidē kur nevienam nav auto. Es centrā tāpat nebraucu, neiepērkos, turienes pakalpojumus nelietoju. Man par laimi labs darbs, laba alga, varu dzīvot var teikt pierīgas novadā, un Daugavu šķērsot pie Rīgas HES. Varu saderēt, ka izdzenot no centra autovadītājus, no centra arī izvāksies vēl vairāk uzņēmumu, centrs paliks bomžiem :)

reņģe
reņģe

Pieļaujamā ļaunuma princips – pieņemams viss, kas neskar pašu! Populārs uzstādījums pie vararas esošajiem, un, protams, arī daļā “tautas”, kas par tiem balsoja. Diezgan labi parāda sabiedrības garīgo veselību.