Kažoka prognozē puslīdz drošu iekļūšanu Rīgas domē piecām partijām

Iveta Kažoka

No Rīgas domes vēlēšanās pieteiktajām 15 partijām galvaspilsētas pārvaldē gandrīz drošas izredzes iekļūt ir piecām partijām, intervijā Latvijas Radio teica domnīcas „Providus” direktore Iveta Kažoka.

Viņa arī norādīja, ka pašlaik vēl pāragri prognozēt vēlēšanu iznākumu, jo priekšvēlēšanu kampaņu apgriezieni vēl tikai augs.

Uz Rīgas domes 60 deputātu vietām ir pieteikti 718 kandidāti no 15 sarakstiem. Diezgan liels skaits, taču ne pārsteidzošs galvaspilsētas domes vēlēšanās. Iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās piedalījās 11 sarakstu kandidāti. Līdz šim partiju pieteikumi un vēstījumi bijuši ļoti līdzīgi un vienveidīgi, pauda Kažoka.

„Mēs redzējām iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās, ka ar „Saskaņu” konkurējošās partijas nāca ar vienotu un emocionālu ziņu „gāzīsim Nilu”, turklāt parādījās arī spilgti politiskie līderi. Šīs vēlēšanas pagaidām izskatās klusas, bet tas vien tāpēc, ka ir tikai jūlija vidus. Reālos kampaņas decibelus un arī partiju spēju motivēt vēlētājus mēs redzēsim kaut kad augusta vidū,” sacīja Kažoka.

Jaunākā sabiedrisko mediju pasūtītā un SKDS sagatavotā vēlētāju aptauja liecina, ka izredzes tikt ievēlētiem ir kandidātiem no “Attīstībai/Par” un partijas “Progresīvie” kopīgā saraksta, “Saskaņas”, “Jaunās Vienotības”, Zaļo un zemnieku savienības, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības kopīgā saraksta, partijas „Gods kalpot Rīgai”, Jaunās Konservatīvās partijas un Latvijas Krievu savienības.

Iveta Kažoka uzskata, ka gandrīz drošas izredzes iekļūt Rīgas domē ir vismaz piecām partijām. Vienlaikus šīs vēlēšanas un to rezultāts būs liels izaicinājums arī vairākiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, jo demonstrēs, ar cik lielu vēlētāju atbalstu partijas var rēķināties kopumā.

„Arī tām partijām, kas ir pārstāvētas valdošajā koalīcijā, nenākas tik viegli pārliecināt savus vēlētājus izvēlēties tieši viņus nevis konkurentus. Jaunajai konservatīvajai partijai, “KPV LV” un arī Zaļo un zemnieku savienībai kā pašreizējai opozīcijas partijai, es domāju, šīs būs ļoti zīmīgas un raksturīgas vēlēšanas par to, cik liels šīm partijām ir tālākais potenciāls,” teica Kažoka.

Kandidē vēl vairākas partijas, kuru nosaukums virs 5% atzīmes aptaujās neparādās – partija “Alternative”, Centra partija, Rīcības partija, “Jaunā Saskaņa”, Nacionālā savienība „Taisnīgums”, kā arī partijas „Vienoti Latvijai” un valdībā pārstāvētā partija “KPV LV”.

Vērtējot partiju programmas, Kažoka uzsvēra, ka tās ir lielā mērā līdzīgas, kopīgi motīvi saistīti ar Covid-19 laika izaicinājumiem, bet ārpus tiem aktualizēti satiksmes, vides, sabiedrības iesaistes jautājumi, pretkorupcijas un labas pārvaldības politika, bērnudārzi un mājokļu jautājums. Paredzams, ka atšķirīgāka pieeja un kādas partiju sarkanās līnijas izkristalizēsies debatēs un citos pasākumos īsi pirms vēlēšanām, pauda eksperte. 

Visu interviju var noklausīties ŠEIT.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rīta
Rīta

jebkurš tantuks uz soliņa saka to pašu… tik mazāk tukši filozofēs par neko nav jau tas īpašais kantorīts

Vizma
Vizma

Tā arī nav sapratusi kādas zvaigznes startē, kādas jaunas zinātnieces un un spīdekļi

virgo
virgo

“…Centra partija, Rīcības partija, “Jaunā Saskaņa”, Nacionālā savienība „Taisnīgums”, kā arī …”
– – – – – – – – – – – – – –
Jautājums Kažokas kundzei: Kas ir “Nacionālā savienība” ?

Bikses
Bikses

Brīnās , it kā ieraudzija 40 cm garu , zili -melnās krāsas locekli !

kleita
kleita

pilnīgi bezcerīga būtne te atgādina par sevi