Kariņš lūdz VK veikt pārbaudi par Petravičas vadītās ministrijas rīcību Covid-19 ierobežošanai sociālās aprūpes centros

Kariņš

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) vērsies Valsts kontrolē ar aicinājumu revīzijā pārbaudīt, vai Labklājības ministrija (LM) ir izdarījusi visu iespējamo Covid-19 izplatības ierobežošanā sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās. Vienlaikus partijas “KPV LV” valde nolēmusi izvērtēt savas biedres un labklājības ministres Ramonas Petravičas darbību.

“Ir nepieciešams gūt pārliecību, ka līdz šim īstenotie pasākumi, lai otrā slimības viļņa laikā nepieļautu un ierobežotu Covid-19 izplatību šo institūciju klientu un darbinieku vidū, ir bijuši situācijai atbilstoši, savlaicīgi un efektīvi, kā arī cik efektīvi ir strādājusi Labklājības ministrija kā šajā nozarē vadošā valsts pārvaldes iestāde. Uzskatu, ka būtu lietderīga Valsts kontroles iesaistīšanās šīs situācijas vērtēšanā,” vēstulē norādīja Kariņš. 

Ministru prezidents aicina Valsts kontroli rast iespēju izvērtēt LM līdz šim paveikto Covid-19 ierobežošanā, kā arī sniegt rekomendācijas darba uzlabošanai.

Pieaugot Covid-19 izplatībai sociālās aprūpes iestādēs, arī partijas “KPV LV” valde nolēmusi izvērtēt savas biedres un labklājības ministres Ramonas Petravičas darbību. Petraviča bija aicināta iesniegt rakstisku skaidrojumu, taču to līdz noteiktajam laikam nav izdarījusi.  

“Lai varētu objektīvi izvērtēt radušos situāciju, ir nepieciešams ministres skaidrojums. No tā ir atkarīgs, vai partija kopumā atbalstīs viņu turpmāk un sniegs atbalstu sadarbībā ar valdību un visiem pārējiem vai norobežosies no šīs situācijas un atstās to kā ministres pašas cīņu,” norādīja “KPV LV” valdes loceklis Artūrs Vējš.

Vērtējot līdzšinējo ministres veikumu, partijas biedriem viedokļi daloties, taču pirms sarunas ar ministri nostāja pret viņu vēl netiek pausta. 

Partijas valdes loceklis Miks Vizbulis skaidroja: “Situācija aprūpes namos ir ļoti slikta. Tas procentuāli sastāda ļoti lielu skaitu gan mirstības, gan saslimstības ziņā pārējā Latvijas statistikā. Līdz ar to jārod risinājums, kā šo situāciju risināt bez liekas vilcināšanās, un jābūt skaidram redzējumam.”

Neapmierinātību ar Petravičas darbu pauduši koalīcijas partneri – Jaunā konservatīvā partija, kuras pārstāvji pat pieļāvuši iespēju prasīt ministres demisiju. 

Šomēnes Covid-19 gadījumi konstatēti kopumā vismaz 80 sociālās aprūpes iestādēs Latvijā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: apollo.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar