Kancelejai samisējās? Levits Mārtiņos sveic tautu Lāčplēša dienā

Egils Levits

Šodien, novembra 10.datumā, kas līdz šim mums ir bijusi zināma kā Mārtiņdiena, Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē Twitter ievietojis Lāčplēša dienai veltītu uzrunu tautai. Tauta ir apmulsusi – Lāčplēša diena taču ir rīt – 11.novembrī?

Valsts prezidents, ar sveci rokā stāv pie loga un uzrunā iedzīvotājus Lāčplēša dienā.

“Pieminēsim mūsu Lāčplēšus, Latvijas armijas karavīrus, kuri ziedoja savu dzīvību par savu Dzimteni! Šodien mums jāatrod sevī Lāčplēša spēks, lai cīnītos par tautas veselību, lai turētos pretī maldiem,” aicina Valsts prezidents.

Mulsinoši ir tas, ka prezidents mūs uzrunā šodien – 10. novembrī, aicinot tieši “šodien” ielikt logos sveces, lai kopīgi pieminētu “mūsu Lāčplēšus”, jo šodien ir Mārtiņdiena, kas tiek uzskatīta par rudens beigām un ziemas sākumu un tās svinēšana ieviesta jau 650. gadā ar pāvesta Mārtiņa pavēli.

Mēdz teikt, ka pirmdiena ir grūta diena, bet prezidenta kancelejā, šķiet, arī trešdienas nav vieglas.

Lai nu kā, drošības labad atgādinām, ka Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē 11. novembrī, godinot karavīrus, kas cīnījās par Rīgas atbrīvošanu no Bermonta karaspēka. Šī diena – 11.novembris – kļuvusi par visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu.

Valsts prezidenta kancelejas sniegusi šādu skaidrojumu:

Valsts prezidenta Egila Levita apsveikums sabiedrībai Lāčplēša dienā tika ievietots sociālajos tīklos dienu pirms 11. novembra kā laicīgs aicinājums pieminēt Lāčplēša dienu nepulcējoties, bet gan ģimenes lokā, kā arī aizdegto svecīti šogad ielikt savas mājas logā. Tā ir ierasta prakse, ja uz kaut ko vēlas pievērst uzmanību, piemēram, brīdināt nepulcēties, tad to dara laicīgi, jo ne visi svētku dienā seko līdzi informācijai sociālajos tīklos, medijos. Arī iepriekš Valsts prezidents un citas amatpersonas tā ir darījušas, piemēram, pērn: https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidenta-egila-levita-sveiciens-lacplesa-diena. Rīgas mērs 2020. gadā arī jau laikus pirms 11. novembra publicēja savu apsveikumu ar aicinājumu nepulcēties: https://www.youtube.com/watch?v=kcFsCs6PPUQ

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kūciņa
Kūciņa

Tekulim atkal sajuka sakāmais !

Regina
Regina

Ko ārzemnieks zina par latviešu tautas svētkiem?

Lolita
Lolita

Pēdējās prāta paliekas izkūkojis. Viņš pat nezin Latvijas svētku dienās.

Hanuka
Hanuka

Var jau melot, bet hu*i dirst!
Staķa video bija “šogad svinēsim”, bet mūsu apmulsušajam vadonim – “šodien svinēsim”.
Varēja jau godīgi atzīties – opim sajūk lietas un kancelejai arī negribas iespringt.

Stienis
Stienis

Ikviens latvietis sev dārgus svētkus var svinēt kā vien vēlas, un ja gribas aizdegt svecīti pilsētā, tad tas ir jādara. Ko? Vairs svaigā gaisā nevar iziet? :)))))