Kamēr vakcinācijas birojam viss, SPKC nekā

Veselības ministrija

Kopš gada sākuma darba attiecības ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) pārtraukuši 12 darbinieki, turklāt atlūgumu uzrakstījusi arī Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja, medicīnas doktore Elīna Dimiņa, vēsta “Latvijas Avīze”.

Laikraksts atzīmē, ka centrā sarūk vadošo un labi izglītoto speciālistu skaits. Algas svārstās no 940 līdz 1600 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tas esot viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc epidemiologi pamet darbu.

“Latvijas Avīze” noskaidrojusi, ka atlūgumu uzrakstījusi Dimiņa, kura kādu laiku atpūtīšoties no pandēmijas laika radītās milzīgās darba pārslodzes. Viņa savas Ūmeo universitātē Zviedrijā iegūtās zināšanas un pieredzi izmantoja, lai analizētu koronavīrusa izplatību un katru dienu sazinātos ar kolēģiem Eiropas valstīs.

Savukārt, piemēram, Kembridžas universitāti absolvējušais SPKC sabiedrības veselības analītiķis Ņikita Trojanskis paņēmis gadu ilgu bezalgas atvaļinājumu, jo kopš pagājušās ceturtdienas strādā jaunizveidotajā vakcinācijas birojā par komunikācijas koordinatores Ievas Stūres asistentu.

Viņš atzīst, ka SPKC bija milzīgs darba apjoms un garas darba stundas, arī brīvdienās. Viņš gan rēķinoties, ka jaunajā darba būs tāpat. Tomēr

vakcinācijas birojā komunikācijas asistentam tika solīta 2100 eiro alga, kamēr SPKC viņš saņēma 700 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Valdība janvārī SPKC darba spēju stiprināšanai piešķīra papildu 366 300 eiro. Ar šo naudas summu no 1.februāra līdz 30.jūnijam plānots piesaistīt papildu darbiniekus, kuri nodrošinātu SPKC atbalstu epidemioloģiskās izmeklēšanas procesā.

SPKC vadība atzīst, ka, ņemot vērā Covid-19 inficēto pacientu skaita pieaugumu, ar pašreizējiem resursiem nevar nodrošināt pietiekami ātru un efektīvu Covid-19 slimnieku aptaujāšanu un kontaktpersonu apzināšanu. Tas savukārt ietekmējot kopējā epidemioloģiskās izmeklēšanas procesa kvalitāti, operatīvu infekcijas perēkļu identificēšanu un lokalizēšanu, kas ir ļoti būtiski Covid-19 infekcijas ierobežošanai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no svētezera
Skolnieciņš no svētezera

Kovid-19 (covid-19) sērga ir vājinājusi gan mūsu tautas pašapziņu, gan arī mūsu Tēvzemes ekonomiku. Ministru kabinets ir pagarinājis ārkārtējo situāciju līdz 6. aprīlim. Daudzus no mums šī ziņa ir nepatīkami pārsteigusi. Lai gan ārkārtējās situācijas laiks var šķist smags katram no mums, tomēr neļausimies panikai un neapmierinātībai. Saglabāsim sirdī mieru un vēsu prātu. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Uzvilksim kaklā pērkonkrustu. Iedegsim uz galda māla svečturī tumši zilu svecīti par godu Pērkonam. Lūgsim visvarenā Pērkona – Debesu Tēva – svētību. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons sniedz mums gribasspēku nepadoties un pārvarēt šo krīzi! Lai Pērkons mūs svētī! Ar drosmi un patriotismu,… lasīt vēl »

Čuja
Čuja

tas taču ir pašsaprotamikādas ir ministra vēlmes un absolūtās prioritātes Nāk pašvaldību vēlēšana sun paristu reklāma te visos iespējamos veidos ir izšķiroša. Kas gan var būt svarīgāks par sadarbību ar dzeltaniem medijiem? Bildes daudz, citāti, viedums vai stāstā kaut kas par medicīb nu? Bet kurš par to jautāja? Ministrija jau ir veselības, arī garīgās veselības un labsajūtas, ministrija