Kamēr Latvijas valsts piegādā Lukašenko informāciju par opozīcijas kandidātiem, jaunieši protestē pie vēstniecības

Viktors Babariko
Viktors Babariko (ekrānuzņēmums)

Baltkrievijā ceturtdien, 18. jūnijā, tika aizturēts prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenais konkurents augustā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, bijušais baņķieris Viktors Babariko un viņa dēls, kuri kopš tā brīža atrodas ieslodzījumā Baltkrievijas KGB izolatorā.

Zīmīgi, ka, spriežot pēc pašu baltkrievu oficiālo amatpersonu teiktā, visu informāciju, kas nepieciešama vienīgā reālā Lukašenko konkurenta neitralizēšanai, piegādājusi Latvija. Baltkrievijas Valsts kontroles priekšsēdētājs Ivans Terteļs, komentējot apsūdzības Babariko, atsaucas vienīgi uz “Latvijas kolēģiem”.

Pēc visa spriežot, Lukašenko izpalīdzīgie Latvijas kolēģi ir Znotiņas kundzes vadītais Finanšu izlūkošanas dienests.

Šobrīd pāragri spriest, vai notikušais vērtējams kā Znotiņas kundzes muļķība vai kāds amatierisks mēģinājums iejaukties Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās (Lukašenko atbalstītāji pauduši aizdomas, ka Viktors Babariko ir Krievijas atbalstīts kandidāts, un nevar izslēgt, ka tā arī ir) un ģeopolitikā.

Taču jautājums te būtu – vai pirms protestēt un piketēt pie Baltkrievijas vēstniecības, nebūtu vērts vispirms noskaidrot, kādu lomu Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās, ar kādām pilnvarām un kāpēc spēlē daža, neviena neuzraudzīta Latvijas institūcija.

Kā zināms, grupa aktīvistu paziņojuši, ka pirmdien, 29. jūnijā, Rīgā pie Baltkrievijas vēstniecības notiks protesta akcija. Piketētāji pieprasīšot nekavējoties atbrīvot politieslodzītos, tai skaitā opozīcijas izvirzītos prezidenta amata kandidātus, nodrošināt brīvas un taisnīgas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas, kā arī Latvijas Valsts prezidentam, Ministru prezidentam, ārlietu ministram nekavējoties publiski nosodīt Baltkrievijas varas veiktās represijas priekšvēlēšanu periodā.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar