Kamala Harisa ieguvusi pietiekami daudz demokrātu balsu, lai oficiāli kandidētu uz ASV prezidenta amatu

Kamala Herisa
Kadrs no video

ASV viceprezidente Kamala Harisa ir ieguvusi pietiekami daudz demokrātu delegātu balsu, lai oficiāli kļūtu par partijas kandidāti uz prezidenta amatu, piektdien paziņoja Demokrātu nacionālās komitejas priekšsēdētājs Džeimijs Herisons.

Harisa ir vienīgā kandidāte, kas iekļauta balsošanas biļetenā piecu dienu elektroniskajā balsojumā, kurā piedalās gandrīz 4000 partijas konventa delegātu. Viņa tiks oficiāli izvirzīta kā prezidenta amata kandidāte partijas kongresā Čikāgā vēlāk šomēnes. Elektroniskā balsošana sākās 1.augustā un noslēgsies 5.augustā.

“Esmu pagodināta būt par iespējamo demokrātu kandidāti ASV prezidenta vēlēšanām,” pavēstīja 59 gadus vecā Harisa, kad balsošanas otrajā dienā bija ieguvusi pietiekami daudz balsu.

Divu nedēļu laikā, kopš prezidents Džo Baidens pārtrauca savu pārvēlēšanu mēģinājumu, Harisa ir ieguvusi pilnīgu kontroli pār partiju.

Harisa ir demokrātu konventa delegātu pārliecinoša vairākuma izvēle, lai nomainītu Baidenu kā partijas kandidātu prezidenta amatam un novembrī balsojumā stātos pretī republikāņu kandidātam eksprezidentam Donaldam Trampam.

Saskaņā ar partijas noteikumiem kandidāts kvalificējas cīņai par nomināciju, iesniedzot notariāli apstiprinātu kandidāta deklarāciju, izpildot juridiskās prasības, lai kļūtu par prezidentu, un iegūstot vismaz 300 delegātu elektroniskos parakstus, turklāt minimālajā skaitā 300 tiek ieskaitīti ne vairāk kā 50 paraksti no vienas delegācijas.

Neraugoties uz pirmstermiņa balsojumu par kandidāta izvēli, delegāti joprojām pulcēsies, kā plānots, augusta beigās Čikāgā gaidāmajā demokrātu nacionālajā konventā.

Partija rīkos balsojumu pēc saraksta pa štatiem konventa zālē, kam sekos Harisas un viņas viceprezidenta amata kandidāta runas, oficiāli apliecinot, ka pieņem izvirzīšanu amatiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments