Kaimiņš: Zakatistovs diskreditē Saeimas prestižu sabiedrības acīs

KPV.LV

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā par savu kādreizējo politisko domubiedru, parlamenta deputātu Ati Zakatistovu (KPV LV), pārmetot viņam nepatiesas informācijas izplatīšanu.

Kaimiņš norāda, ka Zakatistovs esot televīzijas ziņu raidījumā publiski paziņojis, ka “KPV LV” valdes loceklis Miks Vizbulis sniedzis nepatiesu informāciju par to, ka viņš neesot devis piekrišanu sava paraksta izmantošanai e-pasta paziņojumā par partijas sapulces sasaukšanu.

Zakatistovs esot apgalvojis, ka Vizbulis sākotnēji ir devis šādu piekrišanu mutiski, bet pēc tam to noliedzis. Kaimiņš esot sazinājies ar Vizbuli un noskaidrojis, ka viņš neesot devis šādu piekrišanu.

Kaimiņš akcentē, ka Saeimas Ētikas kodekss nosaka, ka deputāti balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. “Uzskatu, ka Zakatistovs ir izplatījis uz faktiem nebalstītu jeb nepatiesu informāciju, jo šādas informācijas izplatīšana nav balstīta uz pierādījumiem, kuri apstiprina šādus faktus,” iesniegumā Ētikas komisijai raksta Kaimiņš.

Kaimiņš pauž, ka Zakatistovs esot kaitējis Vizbuļa reputācijai un “diskreditējis Saeimas prestižu sabiedrības acīs”. Deputāts aicina izskatīt Zakatistova rīcības atbilstību deputātu Ētikas kodeksam.

Kā zināms, iepriekš arī “KPV LV” deputāti vērsās ar sūdzību par Ētikas kodeksa pārkāpumu pret Kaimiņu. Kontekstā ar šo iesniegumu Zakatistovs iepriekš norādīja, ka Kaimiņš televīzijas raidījumā par partijas ministriem izteicies “frivoli, manuprāt, bez faktiem un godīgas interpretācijas, kā arī bez jebkādas argumentācijas”.

Kaimiņš bija starp “KPV LV” dibinātājiem, bet nu viņa un partijas ceļi šķīrušies, bijušajiem sabiedrotajiem pārmetot Kaimiņam piesliešanos Jaunajai konservatīvajai partijai.

Zakatistovs kādā no iepriekš Ētikas komisijas sēdē sacīja, ka uzticība politiķiem sabiedrībā ir ļoti zema, un “tukšu apvainojumu virzīšana vienam pret otru ir viens no būtiskākajiem elementiem, kas norāda uz politiskās kultūras traģisko stāvokli”.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
banco
banco

Nav jau gluži tā – īpaši zemāk jau nav kur krists taiīpašajai izlasei attālinājumā no šīs pasaules Vienīgā saite te saglabājas ikmēneša algas un kompensāciju pārskaitījumos

zemnieks
zemnieks

Neplūcās, čaļi, tas nav īsta latvieša cienīgi.