Kabanovam jāskaidro uzvedība prezidentes inaugurācijas ballē

Nikolajs Kabanovs

Mandātu komisija jau pagājušajā nedēļā izskatīja Gunāra Birkmaņa iesniegumu, kurā citēta laikraksta “Lauku Avīze” (LA) publikācija – “nepatīkami pārsteigti daži svinību dalībnieki jutās arī tobrīd, kad viens no balles viesiem – Saeimas deputāts Kabanovs – sasvīdušo seju steigšus noslaucīja prezidentes standarta stūrī – sak, drēbe vien ir”.

Birkmanis iesniegumā pauž savu sašutumu. “Mani kā Latvijas valsts pilsoni un patriotu burtiski apstulbināja šī ziņa. Vēl ņemot vērā, ka zinu Kabanova tendenciozās un naidīgās korespondences krievu valodā iznākošajā presē [Kabanovs ir žurnālists laikrakstā “Vesti Segodņa”], kā arī viņa izlēcienus pret latviešu valodu un nekaunīgo uzstāšanos pret valsts izglītības likuma īstenošanu Latvijas skolās. Palieku pārliecībā un ceru, ka šis – tālu ne maznozīmīgais izlēciens prezidentes inaugurācijas ballē – gūs attiecīgu Saeimas un Jūsu personīgo novērtējumu,” raksta Birkmanis.

Bezpartejiskais Kabanovs LA publikācijā minēto faktu noliedz. “Protams, ka nekā tāda nebija, un mans protests par šo apmelojumu jau publicēts LA. Situācija ir tāda, ka cilvēki nepareizi saprata manu rīcību, kas bija dziļu patriotisku jūtu vadīta – es skūpstīju karogu, kad pieņemšana bija beigusies,” BNS iepriekš skaidroja Kabanovs.

Saistībā ar konkrēto gadījumu komisijas sēdē aktualizējās jautājums par deputātu ētikas kodeksa nepieciešamību, ko komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Labucka (LPP) solīja aktualizēt arī šīsnedēļas sēdē. Labucka pieļāva iespēju, ka kopā ar Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisiju varētu izveidot īpašu darba grupu kodeksa izstrādei. Viņa arī ierosināja, ka Mandātu un iesniegumu komisija nākotnē varētu izskatīt deputātu ētikas jautājumus un komisiju varētu pārdēvēt par Mandātu un ētikas komisiju.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (“Jaunais laiks”), kura vadītā komisija jau iepriekš sāka darbu pie Saeimas ētikas kodeksa izstrādes, BNS pastāstīja, ka prezentēt kodeksa melnrakstu iecerējis oktobrī.

Arī Latkovskis pauda pārliecību, ka Mandātu komisija varētu uzņemties arī ētikas jautājumu risināšanu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti



Lasītāju viedokļi

avatar