JV ārlietu ministra amatam virza Baibu Braži

Baiba Braže

Partija “Jaunā vienotība” (JV) izšķīrusies ārlietu ministra amatam virzīt diplomāti Baibu Braži, vēsta Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Tikuši minēti arī citi kandidāti no JV rindām – bijusī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), Saeimas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV) un citi, taču bijuši dažādi iemesli, kāpēc viņi nav uzskatīti par reāliem ārlietu ministra amata ieņēmējiem.

LTV ziņo, ka Bražes kandidatūrai atbalstu neoficiāli jau izteikuši frakcijas deputāti, un JV viņu plāno oficiāli nominēt pirmdien.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) žurnālistiem iepriekš norādījusi, ka Saeimas frakcijas paudušas vēlmi tikties ar nākamo ārlietu ministra amata kandidātu, arī koalīcijā būšot vajadzīga diskusija.

Kā ziņots, ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja Kariņš.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andris
Andris

Vienotības banda no savām bumbiergalvu biedru rindām nevienu nevarēja atrast , nožēlojami !

Anna
Anna

Nav nozīmes , ko iestumt par ĀM , jo Latvijai nav ssvu , suverēnu ārlietu jautājumu !

Kaža
Kaža

Kàrtèjo reizi neizdevàs atrast informaciju par kundzes politisko darbību okupācijas periodā,kas liek domāt par aktīvu darbību okupantu ideoloģiskajos dienestos,tāpat kā Rinkevičam,Pabrikam un veselai virknei citām šodienas un vakardienas slavenībām,kas sevišķi vieš uzticību varai un rada īpašu drošības sajūtu.