Jūrmalas mēra amatā piekto reizi ievēlēts Truksnis

Gatis Truksnis

Jūrmalas dome šodien par Jūrmalas mēru ievēlēja līdzšinējo domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS).

Domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzītas divas kandidatūras – Truksnis un Andris Čuda (NA).

Balsošana notika atklāti, izmantojot vēlēšanu zīmes. Par Čudu nobalsoja trīs deputāti, par Truksni – vienpadsmit no 15 deputātiem.

Līdz ar to Truksnis mēra krēslā sēdīsies piekto reizi.

Pirmo reizi viņš par mēru tika ievēlēts 2010.gadā. 2013.gada aprīlī viņš no amata tika atstādināts, bet atgriezās mēra krēslā pēc aptuveni trim mēnešiem. Otro reizi no amata viņš tika atstādināts 2016.gada oktobrī, bet atjaunots amatā pēc nepilna mēneša.

Taču jau nākamā gada janvārī Truksnis negaidīti paziņoja par atkāpšanos no domes priekšsēdētāja amata. Šis solis tika saistīts ar viņa vēlmi atjaunot darbību Latvijas Zaļajā partijā un pretendēt uz mēra amatu pēc pašvaldību vēlēšanām. Tieši tā arī notika un 2017.gada 19.jūnijā viņu ar ZZS un “Saskaņas” balsīm ceturto reizi ievēlēja par Jūrmalas mēru.

Būtiski uzlabojot rezultātu, pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā uzvarējusi pilsētas mēra Trukšņa pārstāvētā ZZS, kas ieguva astoņas no 15 deputātu vietām domē.

Bez Trukšņa Jūrmalas domē no ZZS saraksta ievēlēta Rita Sproģe, Dace Riņķe, Irēna Kausiniece, Ieva Taranda, Inese Kārkliņa, Jānis Lediņš un Anita Adijāne.

Nacionālā apvienība ieguvusi divas vietas domē, kurās ievēlēts Andris Čuda un Rolands Parasigs-Parasiņš. Arī “Saskaņai” ir divas vietas domē – Larisai Loskutovai un Andrejam Morozovam. Līdzīgs rezultāts arī partijai “Tev, Jūrmala”, no kuras ievēlēti Mārtiņš Stulpiņš un Uldis Kronblūms.

Savukārt “Jaunās Vienotības”/”Kustības “Par!”” saraksts ieguvis vienu pašvaldības deputāta mandātu, tas pienākas Intam Dālderim.

Kā iepriekš atzinis Truksnis, neraugoties uz iegūto vairākumu domē, ZZS veiks pārrunas ar iespējamiem sadarbības partneriem. Sadarbības iespējas tikšot piedāvātas līdzšinējiem partneriem “Saskaņai”.

Truksnis gan norādīja, ka sadarbības partneru atrašana ZZS nebūs pašmērķis, jo ar astoņām deputātu vietām partijai esot pietiekami, lai nodrošinātu domes lēmumu pieņemšanu un īstenotu savu programmu. Turklāt esot partijas, kas jau savilkušas sarkanās līnijas vai arī jau iepriekš kļuvis skaidrs, ka sadarbība nevar izveidoties.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Leta

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hmmm
hmmm

Truksnis ir riktīgs profesionālis. Zog, korumpējas, shēmo un neikrīt. Novilks jums bikses, bet jūs viņam vēl paldies pateiksiet. Rīcības cilvēks. Mācieties, lohi!

Andrīts
Andrīts

Sakiet ka tik viss ir godīgi. Cik gadus viens un tas pats, lai cik krimināllietās iesaistīts. Unikāls, neaizvietojams cilvēks.

o-jē
o-jē

K O R U P C I J A
nemirst!