Jūnijā “Jaunās Vienotības” reitings nokrities līdz šogad zemākajam

Krišjānis Kariņš

Jūnijā populārākas partijas statusu saglabāja opozīcijā esošā “Saskaņa”, savukārt lielāko vēlētāju atbalstu gada laikā ieguva Zaļo un Zemnieku savienība, bet premjera partijai “Jaunajai Vienotībai” reitings ir zemākais šogad, liecina partiju reitingi jūnijā.

Pēc LTV pasūtījuma SKDS veiktā aptaujā cilvēkiem uzdeva jautājumu – par kuru partiju vai apvienību viņi balsotu, ja Saeimas vēlēšanas notiktu rīt.

Jūnijā nemainīgi lielāko vēlētāju atbalstu – 12,9 % – guvusi “Saskaņa”. Tiesa, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, tai ir neliels kritums.

Otra potenciālo vēlētāju vairāk atbalstītā partija ir Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). Tai jūnijā balsi atdotu 8,9 % vēlētāju, un tas ir pieaugums pret iepriekšējo mēnesi.

Jūnijā iegūtais atbalsts ZZS ir augstākais gada laikā, kad partijas reitings svārstījās no 7,5 % pērnā gada novembrī līdz 8,7% šā gada janvārī.

Partiju reitingu aptauja šā gada aprīlī ārkārtējās situācijas dēļ nenotika.

Vēlētāju atbalsta pieaugums ir arī politiskajai apvienībai “Attīstībai/Par!” – jūnijā 5,8% atbalsts, un tas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi pirms tam.

Līdzīgs vēlētāju atbalsts ir Nacionālajai apvienībai – 5,6% un pavisam neliels kāpums, ja salīdzina ar maiju.


Foto: SKDS

Piektajā vietā ar 5,1% vēlētāju atbalstu ierindojas premjera partija – “Jaunā vienotība”.

Ja salīdzina ar maiju, premjera partijai ir kritums par procentpunktu. “Jaunajai Vienotībai” jūnija reitingi ir zemākie šogad un ievērojams kritums, ja salīdzina, piemēram, ar pērnā gada augustu, kad partijai savu balsi gatavi bija atdot 8,8% vēlētāju.

Lielāks vēlētāju atbalsts jūnijā – Jaunajai konservatīvajai partijai. No aptaujātajiem 4,2% jūnijā solīja balsot par konservatīvajiem, salīdzinājumam – iepriekš maijā to darīt bija gatavi tikai 3,7% no aptaujātajiem.

Reitingu kritums arī valdošajā koalīcijā ietilpstošajai “KPV LV” – šobrīd atbalstu sola 1,8% vēlētāju, maijā bija 2%.

Apsteigt “KPV LV” izdevies Latvijas Reģionālajai apvienībai un Latvijas Krievu savienībai.

Reģionāļiem neliels pieaugums un jūnija reitings – 2,8%.

Latvijas Krievu savienībai savukārt neliels kritums un 2,2% aptaujāto atbalsts.

Neliels pieaugums arī “Progresīvajiem”, kuriem jaunākajā aptaujā savu balsi sola 1,7% potenciālo vēlētāju.

Tiesa, šeit jāņem vērā, ka gandrīz 30% vēlētāju nezina, par kuru partiju balsotu Saeimas vēlēšanās, bet 18,6% aptaujā teikuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.  

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ausmiņa
Ausmiņa

izskatās
šādi puntuļi no na neko citu neprot,kā tikai izpostīt gatavo,skaisto, bet visus graustus un mēslus , kurus tik tiešām būtu jānojauc un vietā uzcelt lielas koncertzāles ar lielām ,sakārtotām autostāvvietām,šie na °°salā stāvētāaaaaaji/ ar plikiem vēderiem/ atstāj neskartus .Viņiem nav drosmes pat padomāt par to, kā komunstu 9.maija pulcēšanās vietā/ nemaz nepieskaroties tam padomijas monstram ,/to milzīgo sarkano laukumu aizpildīt ar lielu vai nu koncertzāli vai jauniešu sporta un atpūtas ,vai atrakciju centru, lai to laukumu vairs nenoklātu ar kolorādo lentēm pie bļendukiem apkārtajām padomijas žaketēm.

kalašnikovs
kalašnikovs

Man pietrūkst lamu vārdu priekš pie varas esošajiem!