Jūlija Krūmiņa atzīšanās dēļ partijai “No Sirds Latvijai” draud likvidācija

No Sirds Latvijai

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un viņam pietuvinātais finanšu konsultants Jorens Raitums pagājušā gada nogalē piekrituši samaksāt gandrīz 100 000 eiro sodu. Viņi caur trešajām personām pirms vēlēšanām vāca naudu ZZS un partijai “No Sirds Latvijai”. Uz gadu abiem ir spēkā sodāmība un tās laikā nedrīkst pastrādāt jaunus noziegumus. 

Nekādas smagas sekas nav iestājušās abu partiju vadītājiem. KNAB sniedza informāciju, ka ZZS ir atmaksājusi visus nelikumīgos ziedojumus, bet Ingunas Sudrabas partija nemaksā un tiesājas. Tomēr, ņemot vērā, ka Krūmiņš ir atzinies, visdrīzāk partiju likvidēs, vēl pirms stāsies spēkā galīgais tiesas spriedums.

Tikko dibinātajam spēkam “No Sirds Latvijai” kampaņai pirms 12. Saeimas vēlēšanām nauda bija vajadzīga daudz un uzreiz. Bija jāmaksā algas biroja darbiniekiem, Sudrabas šoferim, jāorganizē bijušās kontrolieres intervijas lepnos biznesa žurnālos un alga pašai Sudrabai, vēsta raidījums.

Sudrabas lielākais atbalstītājs bija Jūlijs Krūmiņš. Viņš likuma ierobežojumu dēļ nevarēja ziedot, cik grib, tāpēc radās plāns Krūmiņa naudu partijas kontā skaitīt caur trešajām personām. Tās nereti bija finansiāli atkarīgas no uzņēmēja un viņa meitas uzņēmējas Maijas Čerņavskas. Shēmu palīdzēja īstenot Krūmiņam tuvais finanšu konsultants Jorens Raitums.

KNAB pierādīja, ka Sudrabas partijas kasē šādā veidā ienāca turpat 57 tūkstoši (56 894 eiro). Lielāko ziedojuma summu 19 000 iemaksāja pārvietojamo tualešu uzņēmējs Anrī Kursītis. Viņa un vēl piecu personu nelikumīgos ziedojumus KNAB Sudrabas partijai licis atmaksāt valsts budžetā. To partija nedara, jo tai nav naudas – visa pagājušā gada laikā Sudrabas partija ziedojumos saņēmusi vien 30 eiro. “No Sirds Latvijai” tiesājas ar KNAB un pirmais spriedums bija politiskajam spēkam nelabvēlīgs.

Krūmiņš vainu atzinis un Sudrabai izredzes tiesvedībā vinnēt nav un visdrīzāk partiju likvidēs, vēl pirms stāsies spēkā galīgais tiesas spriedums.

Krūmiņš šķendējas, ka sodāmības dēļ viņš netiek medībās, jo nevar piekļūt ieročiem, un bandītiem tagad spļaujot virsū no balkona. Taču nenožēlo nodarīto.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Nekā Personīga

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Solvita
Solvita

sen vajadzēja apsteigt notikumus un pašlikvidēties… ja nu vismaz frižūru izdotos saglabāt…

Juris
Juris

Tipisks miljonāra portrets. Un šādi cilvēki nosaka partijas, deputātu kandidātus, viņiem nepieciešamos likumus. To , ko dara šāds miljonārs, pat nesauc par korupciju, korupcija ir tikai, ja ceļu policistam piedāvā piecīti, tur tu ar soda naudu neatpirksies. Demokrātijas augstākais lidojums Latvijas valsts izpratnē. Taisnīgi būtu, ja miljonārs nelikumīgu kukuli deva 56000 vērtībā, bet sodu samaksāja nepilnus 100000 tūkstošus, tad attīecinot proporcionāli uz ceļa policistu, ja es dodu piecīti, tad mani var sodīt ar nepilnu desmitnieku, ieskaitot ieroču atļauju sāgu. Bet mazos sitīs daudz spēcīgāk, jo lielie regulē likumus savā labā. Un valstī praktiski likumi netiek pieņemti valsts valstiskumam. Arī nav… lasīt vēl »