JKP politiķis: Par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu varētu paredzēt kriminālatbildību un piesaistīt armiju kontrolei

Juris Rancāns
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP)

Par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu varētu paredzēt kriminālatbildību, bet ierobežojumu ievērošanas kontrolei turpmāk varētu piesaistīt Aizsardzības ministrijas resursus, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP).

Politiķis stāstīja, ka pēc pāris nedēļām Saeimas Krimināltiesību apakškomisija varētu sākt vētīt Krimināllikumu, lai tajā paredzētu atbildību par aicinājumu neievērot Covid-19 ierobežojošos pasākumus. Plānots, ka diskusijai tiks piesaistīti eksperti, policijas, prokuratūras un tiesu pārstāvji.

“Pieļauju, ka varētu veidot speciālu normu, nevis uzlabot to, kas paredz sodu par huligānismu. Es pat ietu tālāk, proti, jauno normu veidotu tā un noteikt atbildību līdzīgi kā to paredz Krimināllikums par aicinājumu uz genocīdu. Proti, jaunā norma paredzētu atbildību vienkārši par aicinājumu, neparedzot, kādas sekas būs iestājušās,” sacīja Rancāns.

Viņš tomēr piebilda, ka par šādu ideju ir nepieciešamas plašas diskusijas un jāvērtē, vai situācija ir tik nopietna, ka nepieciešams šādu speciālu normu izstrādāt.

Savukārt uz jautājumu, kā paplašināt kontroli par Covid-19 ierobežojumu ievērošanu, Rancāns atbildēja, ka tā ir nepietiekama, tāpēc ir pienācis brīdis, lai tiktu prasīta palīdzība Aizsardzības ministrijai.

“Iespējams, ielās būtu jāizvieto patruļas. Policijai tik daudz cilvēku patruļām pat lielākajās pilsētās nepietiks,” secināja Rancāns un piebilda, ka iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) ir jāvēršas pie aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP).

Portāla Puaro.lv ir sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LR

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
peteris
peteris

«Proti, jaunā norma paredzētu atbildību vienkārši par aicinājumu, neparedzot, kādas sekas būs iestājušās,«… tas priekš Rancāna…

Osis
Osis

Mērkaķi tādi! Es vēl līdz šim neesmu redzējis pierādījumus kāpēc vispār būtu jātaisa šāda ažiotāža ap to vīrusu. Pagaidām redzu tikai milzu reklāmas kampaņu, kas vai lien no ādas laukā, lai mums iestāstītu cik viss ir slikti, un lai mēs paši gribētu, lai mūs ierobežo līdz bezjēgai, sapotē, nočipo un kontrolē. Kur ir fakti? Kāpēc neviens neska par cik palielinājusies mirstība valstī salīdzinot ar citiem gadiem? Vai vispār ir? Kāpēc žurnālisti nedara savu darbu, neveic nekādas faktu pārbaudes, neaizbrauc uz vietas, neaprunājas ar tiešajiem iesaistītajiem? Sliņķi! Vienīgā pārbaude ir paprasīt kādai autoritātei, piemēram, ja Kariņš saka jā, tad ir, ja… lasīt vēl »

Marchello
Marchello

Kā vienmēr tendenciozs.
Nevis par ierobezojumu neieverosanu, bet par AICINĀJUMU NEIEVĒROT ierobežojumus.

Pēteris
Pēteris

Ko jūs tai politikā sēdošie pīpējat? Sagribējāt Staļina laikos atgriezties? Cerat, ka būsiet pasargāti paši no savām represijām? Ja drusku palasa par tiem laikiem, tad gandrīz visi agri vai vēlu tika nostučīti un pielikt pie sienas.

Derdz
Derdz

DDerdz
KO SEN. BIJA LAIKS. TAS RIKTĪGS KAUNA TRAIPS CIKVĒKIEM PIE VADĪBAS, KAS GRIB IESAISTĪT ARMIJU, LAI SODĪTU SABIEDRĪBU, NEZ KO KĀ TAD IR ARMIJAS GARAM UN BŪTĪBAI TAGAD,. NEBŪS PAZEMOJOŠI PRET SAVU TAUTU ,TĀ IZMANTOT JŪS. TĀ VIETĀ PALĪDZĒTU UN NODROŠINĀTU APSTĀKĻUS, PRECI, MASKAS,(VALSTS NODROŠINA VEIKALIEM) UN DAUDZ KO CITU, PENSIONĀRIEM PIEGĀDĀTU PĀRTIKU,UTT. BET TĀ VIETĀ SODĪT. GODĪGI UN ATKLĀTI, PIEDRĀZT TOS KAS GRIB TĀDUS LĒMUMUS PIEŅEMT, NECIEŅA PRET ARMIJU UN TĀ VIRSGALVENO UZDEVUMU, GAN TAUTU.
Šodien, 16:45

Vilks
Vilks

Bondar, Kariņ uzmanies!

rinda
rinda

Nav slikti doma’ts- bet mums jau cietumu nepietiks duputātu un augstāko ierēdņu iemitināšanai, pārējiem jau būs gadiem jāstāv rindā