Jaunais IZM valsts sekretārs Volberts: “Esmu trenēts strādāt ātri”

Jānis Volberts

“Katra diena sākas ar jaunām lietām, un katru dienu prasīšu ātru un efektīvu, ļoti iesaistošu darbu,” intervijā Latvijas Radio sacīja darba pienākumus Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatā uzsākušais kādreizējais sabiedrības par atklātību “Delna” direktors Jānis Volberts.

Viņš ir pārliecināts, ka it īpaši šajā laikā ministrijas lēmumiem jākļūst mērķtiecīgākiem.

“Šobrīd mēs dzīvojam ļoti dinamiskā laikā, bet saistībā arī ar Covid-19 izplatību un iesāktajām reformām noteikti likšu uzsvaru uz ātrumu. Lietu darīšana lēnām reizēm ir neizdarīšana vispār.

Kā piemēru varētu minēt procesus par attālināto mācību ieviešanu, bet es nevēlos sevi salīdzināt ar citu laiku vai cilvēku. Tā ir man personīga iezīme, ka esmu trenēts strādāt ātri. Vēlos, lai tā tas notiek ministrijā un padotības iestādēs,” sacīja IZM valsts sekretārs Volberts.

J. Volberts IZM veidojis tiešām galvu reibinošu karjeru. Vēl pavasarī viņš bija IZM eksperts, kas koordinēja projektu “Tava klase”. Tajā tika veidoti mācību video, ko varēja izmantot attālinātajās mācībās. Vasaras beigās amatā tika pazemināta IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta (PIAD) direktore Gunta Arāja un viņas pienākumus sāka pildīt J. Volberts. Vienlaikus sākās baumas par to, ka oktobrī, kad beigsies pilnvaru termiņš L. Lejiņai, viņa valsts sekretāres amatu zaudēs.

Septembra beigās sarunā ar žurnālu “Skola & Ģimene” izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska atzina, ka L. Lejiņa valsts sekretāra amatā nepaliks, bet tiks rotēta uz kādu citu amatu. Vēlmi tikt vaļā no valsts sekretāres ministre pamatoja ar to, ka ministrijā ir virkne laikā nepaveiktu darbu, piemēram, nav ieviests izglītības kvalitātes monitorings, vēsta LA.lv.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
dzija
dzija

varbūt tad arī vajadzēja palikt par kādu trenniņnometnes aģitatoru…? Atlikuši izglītības sistēma šādu nepārdzīvos

prata
prata

diemžēl izglītibas nav tas process, kur ātrums ir noteicošais…. Var jau būt, ka ar laiku kaut ko arī sapratīs

Ami
Ami

Nav slikti…. pagaidām gan neviens panākums vai veiksmīgs mēģinājums nav zināms taja vistu kūtī. Pagaidīsim pāris mēnešus, lai bišķi attopas un apgūst darāmo