Izgāšanos vēlēšanās Bordāns skaidro ar uzvarējušo partiju “finansējumu no Krievijas”

Nākamajā Saeimas sasaukumā neievēlētās partijas “Konservatīvie” līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” apgalvoja, ka 14. Saeimas vēlēšanās ir uzvarējušas Krievijas intereses un četras partijas varētu būt finansētas ar Krievijas naudu.

“Ja runājam par to, kas uzvarēja vēlēšanās, vēlēšanās uzvarēja Krievija [tās intereses]. Un tā nāk atpakaļ,” apgalvoja Bordāns. Uz piebildi, ka Saeimas vēlēšanas ir notikušas saskaņā ar demokrātiskiem principiem, politiķis pauda: “Krievija prot uzvarēt arī demokrātiskās vēlēšanās.”

Viņš apgalvoja, ka ir četras partijas, kas ir tiešā veidā finansētas ar Krievijas naudu. “Man liekas, ka tās ir kādas četras,” sacīja Bordāns, gan nenosaucot konkrētas partijas un nesniedzot pamatojumu šādam apgalvojumam.

Nākamajā valdībā Bordāns novēlēja noturēties proeiropeiskiem spēkiem. Viņš arī pauda cerību, ka nākamais tieslietu ministrs vai ministre būs no “Jaunās Vienotības”. “No visām citām partijām, es domāju, tas būtu milzīgs drauds tiesiskumam,” sacīja politiķis.

Komentējot aizejošās valdības darbu, partijas “Konservatīvie”, kam neizdevās pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai parlamentā, līderis pauda: “Mēs neesam gājuši uz kompromisiem. Bet, neskatoties uz to, daudz kas nav izdevies, bet dažas lietas ir izdevušās.”

Viņš minēja to, ka “neielaidām valdībā ZZS, oligarhus tiešā veidā”, kam saistība ar ASV sankciju noteikšanu Aivaram Lembergam. Tāpat Bordāns norādīja uz tieslietu auditu, citā kārtībā ieceltu ģenerālprokuroru, Ekonomisko lietu tiesas izveidi.

“Vai pazuda oligarhu ietekme valdībā, un tie cilvēki nestrādā arī valsts pārvaldē un nedarbojas šajās sistēmās? Viss pieklusa, bet viņi netika izstumti no tiesībsargājošo iestāžu visām vietām,” pauda aizejošās valdības ministrs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


21
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
LTV
LTV

Bordānam vispirms vajadzētu noskaidrot kas ir konservatīva partija un kādas ir konservatīvo idejas, stāsta ka pats ir vegāns , bet gaļu griež iekšā uz nebēdu

Hmm
Hmm

Tātad viņš pasaka ka knariņš, vienotība un NA ir pārdevušies Kremlim?

acīgais
acīgais

Mēdīšanās ir krievu propagandistu pazīme.

uga
uga

Aklums un vienlaicīgi stulbums ir raksturīga pazīme tiem, kuri balsoja par Jauno vienotību.

elfs
elfs

…kāds nepatīkams tipāžs!

Pilnīgi otrādi!
Pilnīgi otrādi!

Pilnīgi otrādi! Pats Bordāns ir Kremlim noderīgas idiots! Putins esot šo paslavējis!

ērce
ērce

Bordāns ir spējīgs cilvēks, bet emocionāli nestabils.

Kariņš no Delavēras
Kariņš no Delavēras

Citadeli pārdeva, bet nauda beidzās. Nu, skumīgi

levitkucins
levitkucins

Satversmes tiesā strādās tikai tie kas man dibenu bučo. Osipova, kucina un citas okupantes. Tas ir sasniegums .

dioptra
dioptra

Ar tik mazu galviņu nekas prātīgāks nesanāk, ko padarīsi. Bet spogulī ne šuplinsku,, ne muižnieci neredz, ne par ko neredz. Nerdz arī partijas atstāto postu valstī

SALTS
SALTS

Nu beidz, ļoti labi ka netika pie siles. Mordāns dzemdināja ekonomisko lietu tiesu, kas ir invalīda ar dauna sindromu. Savā acī vajaga baļķi ieraudzīt, kā arī zaudēt ir jāprot!

Neprot ar cieņu aiziet
Neprot ar cieņu aiziet

Viss kā parasti, krievi vainīgi, austrumu vēji, Kremlis un Putina pirksts, un kas tik vēl – hibrīdkarš, bet tikai ne pats. Par to jau klusē, kā piečakarēja konservatīvos vēlētājus pieņemot to lgbt ģimeņu likumu, un lai nu kas, bet konservatīvā partija! Mani vecāki iepriekš par viņiem nobalsoja, šoruden vairs nē, un tieši tā iemesla dēļ. Interesanti, kam tad pēc viņa domām to Krievijas finansējumu maksāja – vai vēlētājiem, lai pareizi balso? – jo cik saprotu mums tomēr ir vēlēšanas un demokrātija, nevis režīms, kur pie varas ir tas kam vairāk naudas, tā ka viņa apgalvojumā ir pretrunas. Vai arī otrs… lasīt vēl »

Pierādījumus galdā
Pierādījumus galdā

Nezinu, es par viņiem nebalsoju, jo Bordāns solīja būvēt atomelektrostaciju.

no Ukrainas
no Ukrainas

Gaidām kādu iznākam “no skapja” – nav vairs jēgas izlikties, ka karo frontē

deputāts
deputāts

Kāds nespēj pie varas būt ar cieņu, ne arī zaudēt varu ar cieņu!

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Lai saprastu, kurš ir un kurš nav saņēmis finansējumu no Rosijas, ir jāskatās, ko ir finansējušas Aizkraukles banka un Rietumu banka. Ir maldīgs priekšstats, ka Rietumu banka ir LV banka ar filiāli Krievijā. Loģika tur ir, jo tā to juristi tiešām ir noformējuši. Taču patiesībā ir otrādi. Tā ir Krievijas banka, kurai ir filiāle LV. Starp citu, tāpēc Krievija nav vērsusi sankcijas pret Rietumu bankas “filiāli” (patiesībā – mātes banku) Krievijā. Tātad – ja šī banka kādu LV ir sponsorējusi, tad šo kādu ir sponsorējusi Rosijas banka. Vai šī Rosijas banka ir Putina vai Lužkova banda, tas ir cits jautājums.

Rūdis
Rūdis

Lai nu ko var teikt par bordānistiem, Lembergu viņu laikā TM pamatīgi piezemēja. ASV sankcijām pakļāva, notiesāja un ielika cietumā, no ostas siles nostūma, vēl tur kaut kādas lietas sarosināja par ostas izlaupīšanu un policijas mašīnas izmantošanu. Tas tikai tas, kas dzirdēts un nāk ātrumā prātā.

Gada glezna
Gada glezna

Arī Putins Krievijā kaut kādu dāmu, kas bija piezīdusies militārajam budžetam sodīja.

Stienis
Stienis

Un tas viss bez NEVIENA notiesājoša tiesas sprieduma. Ļoti “tiesiski”.

Jānītis
Jānītis

Tur kāds čivina no mēslaines ( vēstures) , ko ?

Kirils
Kirils

Pūķins. No imperiālās mēslaines.