Iedzīvotāju uzticēšanās augstāko amatpersonu teiktajam – nožēlojami zema, liecina aptauja

Evika Siliņa
30.08.2023. Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenta amata kandidāti Eviku Siliņu. Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

“Gada laikā ir nomainījušās visas Latvijas augstākās amatpersonas: ir gan jauns Valsts prezidents, gan Saeimas priekšsēdētājs, gan Ministru prezidents. Taču iedzīvotāju uzticēšanās augstāko amatpersonu teiktajam nav īpaši mainījusies – tā vēl aizvien ir nožēlojami, pat kritiski zema, ” publicējot aptaujas rezultātus, mikroblogošanas vietnē “X” raksta SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Aptauja liecina, ka tikai viens procents aptaujāto pilnībā tic valsts augstāko amatpersonu teiktajam, bet 32 procenti netic nemaz.

Salīdzinot ar gada sākumu, neuzticēšanās ir pieaugusi. Ja gada sākumā 68 procenti no aptaujātajiem atbildēja, ka drīzāk netic un pilnībā netic amatpersonu teiktajam, tad šī gada novembrī šādu viedokli pauduši 70 procenti aptaujāto.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ausma
Ausma

Ticību saglabā tiai praida aktīvisti, feministu sektas un bagātīgi barotā padomju nomenklātūra. Pārējie sāk apjaust savas dumjuma sekas

šķēle
šķēle

A kā bez meliem tikt “pie siles”????

zviedru ģimene
zviedru ģimene

Evikai un Krišjānim nevar uzticēties

Pauderis
Pauderis

@£$%*& !!

Killemall
Killemall

Va vellos, kur rodas tie 30% , kuri tie ākstiem tic.? Varbūt aptauja veikta psihenē vai, teiksim, cietumā par nelielu bonusiņu, galu galā zeks tak arī skaitās pilsonis….Mūlāpi. ;-)

Citi vēži
Citi vēži

Faktiski nekas nav mainījies. Vienus vienotības blēžus nomainīja citi no tās pašas partijas. Faktiski nekas nemainās, tas pats režīms turpinās. Turpinās valsts parāda audzēšana. Turpinās visa tā pati liekulība, populisms, nekompetence. Turpinās meli nopirktajos medijos. Tātad faktiski nekas nav mainījies.

Jeblonskis
Jeblonskis

Spēja darbība – atņemt kroplēniem pases, 1 dienu pirms vēlēšanām.
Ilgtspējīga darbība – sist pa purnu dauneļiem (pensiķiem), kuri balso par 3Vienotībām, un 1laicīgi rādīt viņiem faktus.
Abas darbības ir pretrunā ar Satversmi.
Ko nu?

Killemall
Killemall

Prieks lasīt pan Yablonsky. Man gan drusku citāds priekštats par SPĒJU darbību. Principā tāda iespējama, bet šādā publiskā portālā izklāstīt plānu būtu stulbi, vai ne? Es varētu tā caur puķēm pateikt, protams, esmu to jau darījis. Brīdinājis patiesībā. Agrāk vai vēlāk atradīsies kāds, kuram nav ko zaudēt, iemesls nav svarīgs. JA šādam cilvēkam ir pietiekoši jaudīgi šaujamieroči vai pat kas ietekmīgāks…. JA viņam kāds tos iedod…. VISĀDI TAK GADĀS ;-)

Gada glezna
Gada glezna

Tā jau gluži nav, ka nekas nav mainījies. Tagad izlaidība un kroplība masu mēdijos un politikā ir galvenais temats. Tie ir mēģinājumi visas šīs kroplības pasludināt par cilvēces attīstības stūrakmeņiem. Vēl jau ir kur augt. Vēl jau cietumā nebāž, ja sievietes mīl vīriešus un vīrieši mīl sievietes.