Grigule-Pēterse iesaka Eiroparlamentā ievēlēt Artusu Kaimiņu

Grigule

Pēc gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām varētu nomainīties lielākā daļa no astoņiem Latviju pārstāvošajiem deputātiem, prognozē EP deputāte Iveta Grigule-Pēterse.

Viņa atturējās prognozēt, kāds varētu būt Latvijas deputātu mandātu sadalījums nākamajā EP. Tomēr sacīja, ka politiķis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) tikšot ievēlēts viennozīmīgi. “Par pārējiem grūti spriest. Lielākā daļa varētu nomainīties,” teica eiroparlamentāriete.

Taujāta, kurā no Eiropas Savienības (ES) līmeņa partijām katra no Latvijas partijām varētu iekļauties, Grigule-Pēterse minēja, ka iekļaušanās Eiropas līmeņa partijās un politiskajās grupās EP neesot nekādā veidā saistīta ar ideoloģiju.

Pēc viņas domām, ideoloģija nav noteicošais grupas veidošanā, bet noteicošais ir – jo vairāk grupas kodols, kas no gada uz gadu tiek pārvēlēts, sapulcina grupā deputātus, jo lielāks finansējums no EP šai grupai tiek piešķirts administratīvās darbības nodrošināšanai, proti, aparātam, kas ar šo grupu strādā, lai deputātus popularizētu. “Jo vairāk deputāti, jo lielāks finansējums, un tas arī ir galvenais virzošais spēks EP, veidojot politiskās grupas,” piebilda Grigule-Pēterse.

“Juris Pūce ar “Attīstībai/Par” (AP) ir pievienojušies Eiropas liberāļu partijai, bet vai viņus ievēlēs EP, to redzēsim. Ja viņi tiks ievēlēti, tad viņi noteikti būs šajā grupā. Zīle un JV noteikti paliks turpat. Ja EP deputāts Andrejs Mamikins startēs un viņu ievēlēs, viņš paliks turpat. Tādu pavisam jaunu spēku nav.

Ja ievēlētu politiķi Artusu Kaimiņu (KPV LV), būtu labi. Es varētu viņam ieteikt startēt vēlēšanās, jo tad būs interesanti,” teica Grigule-Pēterse.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Landlady Lata
Landlady Lata

Par ko mums, letiņiem, tāds sods: Te šitā krapiete, kas solīja mums atgriezt latu, te cirkus darbinieks Kaimiņš viņai pa pēdām…

blondīne
blondīne

kremļa lakstīgala, dziedi vien. Artusu uz ES, viņa partiju pārņems puņķēdājs, un kolektīvi lūgs sevi pievienot saskaņai- plāns par rubli, vai ne ?

Marija
Marija

Paaudžu maiņa pakāpeniski nepieciešama arī Eiropas Parlamentā. Jānāk jaunākiem cilvēkiem, lai nomainītu sirmgalvjus. Tāpēc brīnos par negaidīto Sandras Kalnietes “atkārtoto” uznācienu…Krišjānis Kariņš TV pārraidē 1:1 viņu jau bija nosaucis kā vienu no kandidātiem uz prezidenta posteni…

Ieva
Ieva

Viņa ir slima? Mums šis teātris jau ir līdz kaklam!

Ķeņcis
Ķeņcis

Kaimiņš, varbūt, nebūtu slikts eiroparlamenta deputāts, bet Grigule-Pēterse gan ir liela kļūda Latvijas politikā.

Marija
Marija

Manuprāt , Artusam Kaimiņam vēl pilnas rokas darba Saeimā. Lai viņam veicas !