Iekšlietu ministre rosina 9.maiju nosaukt par Krievijas agresijas Ukrainā upuru piemiņas dienu

Tiesībsargājošajām iestādēm ir plāns lai nepieļautu, ka Latvijā 9.maijā tiek svinēta Padomju armijas uzvara Otrajā pasaules karā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” otrdien sacīja iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Golubeva uzskata, ka laikā, kad Krievija īsteno genocīdu Ukrainā, svinības Latvijā 9.maijā ir kategoriski nepieļaujamas. Ministre ir piedāvājusi koalīcijas partneriem šogad 9.maiju nosaukt par Krievijas agresijas Ukrainā upuru piemiņas dienu. “Līdz ar to šogad kā sēru dienā lai nenotiktu publiski pasākumi 9.maijā, jo tas, manuprāt, būtu ļoti pareizs gājiens tieši tagad, ņemot vērā, ko mēs tikko redzējām Bučā un citās [Ukrainas] pilsētās,” skaidroja politiķe.

Vaicāta, kā iekšlietu dienesti reaģēs, ja, neraugoties uz jebkādiem ierobežojumiem, daļa iedzīvotāju 9.maijā tomēr dosies publiski svinēt, Golubeva atbildēja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir plāns, kā nodrošināt, ka nekāda svinēšana ar pompu nenotiek. Šī plāna detaļas gan ministre nevēlējās komentēt.

Vienlaikus ministre piebilda, ka ļoti labi apzinās, kā šis aizliegums Latvijā publiski svinēt 9.maiju varētu tikt atspoguļots Krievijas medijos. “Mēs meklēsim veidu, kā maksimāli neprovocējot, bet arī nepieļaujot provokācijas, nodrošināt, ka likumi tiek ievēroti un ka šajā dienā nekādi Krievijas armiju slavinošu pasākumu virkne netiek realizēta,” solīja politiķe.

Kā ziņots, Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks jau iepriekš brīdinājis, ka Latvijā šogad pulcēšanās 9.maijā, kas Krievijā tiek atzīmēta kā Uzvaras diena, tiks uztverta kā atbalsts Krievijas agresijai Ukrainā.

Valdošie politiķi pauduši, ka tradicionālā 9.maija svinēšana Latvijā šogad, laikā, kad Krievija īsteno aktīvu karadarbību Ukrainā, būtu kategoriski nepieļaujama.

Arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) aicinājis pašvaldības izpilddirektoru nesaskaņot ikgadējo pasākumu 9.maijā pie padomju armijas karavīru pieminekļa Pārdaugavā.

Valsts prezidents Egils Levits pagājušajā nedēļā publiskā diskusijā atzina, ka, no okupantu skatupunkta, 9.maija svinības, kas ik gadu tiek novērotas Pārdaugavā un kuras ir veicinājuši bezatbildīgi politiķi, faktiski ir Latvijas okupācijas svinības.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Slava Ukrainai! Varoniem slava! Lai Slāvu Dievu – Dieva Perūna, Dieva Beloboga, Dieva Svaroga, Dieva Striboga, Dieva Jarilas, Dieva Veļesa, Dieva Černoboga, Dievietes Māras, Dievietes Makošas, Dievietes Ladas, Dievietes Živas, Dievietes Ļeļas – spēks ir kopā ar ukraiņu tautu! Lai visu mīlētie un visu godātie Slāvu Dievi pasargā Ukrainu no ļauna!
Svētīgi, Skolnieciņš
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)

ērce
ērce

Mums nevajag simboliskus žestus, mums vajag konkrētu rīcību kas stiprina valsts pamatus. VISAS SKOLAS VALSTS VALODĀ! Jau šogad.

Jana
Jana

Tas ir labs! Respect

antons
antons

Attiecīgajai auditorijai 9. maijs ir kā reliģiski svētki- Lieldiena, Vasarsvētki (Troica krieviski). Varbūt viņiem oficiāli noformēt savu reliģisko virzienu (rupji runājot, sektu) un taisīt pļaskas pie sava dievekļa. Eksistē tak arī svētie- Markss, Engelss, Ļeļins, Staļins, varbūtvēl kāds atradīsies. Ak jā, jaunais Mesija, Maitreija- Putins V.V. Aleluja.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Anton, es Tev daļēji nepiekrītu. Pobedas kults mūsdienās ir lielkrievu šovinisma redzamākā izpausme. Pobedas kults ir pareizticīgo baznīcas kulta un militārā kulta apvienojums. Pobedas kults atrodas pareizticīgo baznīcas pakļautībā, Pobedas kults mūsdienās nebūt nav ateistisks.
Ar cieņu, Skolnieciņš
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
P.S. Krievijas Federācijā ir aizliegta Slāvu Dievu pielūgšana. Pareizticība ir oficiālā valsts reliģija. Pagānus (daudzdievjus) vajā Krievijas policija un FSB.

lielkrusta komandieris māris zālītis
lielkrusta komandieris māris zālītis

Pasakiet viņai kāds, ka 9. maijs oficiāli Latvijā ir svētku diena – Eiropas diena. Kā lai vienlaicìgi priecājas un raud? Visi tak nav biseksuāļi šizofrēniķi. Labāk uzvārdu būtu nomainījusi uz Balode, lai neasociētos visiem ar agresorvalsti

Skolnieciņš
Skolnieciņš

No loģiskās domāšanas viedokļa vienkāršāk būtu 9. maija svinības pilnībā aizliegt, nevis veidot atsevišķu sēru dienu kalendārā. Eiropā ir 8. maijs.
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)

vai dieniņ
vai dieniņ

Balode ir latviešu uzvārds,bet Golubeva ir krieviete.9.maijs ir Eiropas diena,bet nav svētku diena.Šis ir pirmais kaut cik sakarīgais ierosinājums no šīs personas-ministres.

Nevārds
Nevārds

Jā , jā , un rīkot piemiņas pasākumus RĪGĀ , pie tā “FALLA” !!!