Gobzema un Artusa līdzgaitnieks steidz palīgā Makronam

Didzis Šmits, Saeima.lv

Reizēm ir vērtīgi atsaukt atmiņā jau piemirstas lietas, piemēram, šo 2020.gadā publicēto kāda lasītāja vēstuli.

“Līdz ar Putina vēstnieka no Francijas Makrona vizīti Latvijā aizstāvēt Kremļa intereses no migas izlīda laukā ne tikai krievu gāzes trubu speciālists Vācijā Gerhards Šrēders, bet arī vietējie Latvijas bāleliņi, lai mums caur puķēm pateiktu, ka ir pienācis laiks atcelt Putina režīmam uzliktās sankcijas. Kā jau ierasts, viens no galvenajiem krievu biznesmeņu aizstāvjiem Latvijā, bēdīgi slavenais 13. Saeimas deputāts Didzis Šmits arī nespēja vai nedrīkstēja paklusēt, paskaidrojot tiem, kas nesaprata: „[Makrons] atbrauca pateikt – Krievija mums ir svarīga, jums ir jābeidz riet.” Tāpēc ir pienācis laiks mazliet atgādināt tautai, kas par putnu ir Didzis Šmits!

Nav noslēpums, ka Šmits visai aktīvi ir sniedzis komentārus par starpvalstu attiecībām un sankciju ietekmi uz zivrūpniecību Latvijā prokremliskajiem medijiem, tostarp brašais zvejnieku aizstāvis ir citēts arī Krievijas Aizsardzības ministrijas ruporā Zvezda. Turklāt Šmits savu prokremliski orientēto viedokli ir paudis tādos bēdīgi slavenos Kremļa medijos kā  newsbalt.rusputniknewslv.com, „RIA Novosti”, „Regnum”, telekanālos „NTV” un „Russia Today”, kā arī vietējiem prokremliskajiem medijiem — press.lvmixnews.lv un radio „Baltkom”. 

Viņu bieži var redzēt TV-24 propagandas raidījumos, kuru pamatuzdevums ir pierādīt, ka Latvija ir neizdevusies valsts. Ja tā arī ir, tad tikai tāpēc, ka Kremlis nespēj mūs likt mierā un tieši tāpēc deputāts Šmits izmanto Māra Martinsona mediju, lai paustu attiecīgos vēstījumus. Ceru, ka visiem ir skaidrs, kas par brālēniem ir Grasis, Martinsons un Rimšēvičs, kurš kļuva slavens ar foto kolekciju iz Sibīrijas ārēm.

Turpinot iesākto, jāsaka, ka

Šmita nostāja visos gadījumos bijusi vienāda — Latvijai ir jāsadarbojas ar Maskavu, sankcijas pret Krieviju ir jāatceļ, Latvija nevar pastāvēt bez ekonomiskās sadarbības ar Krieviju.

Tāpēc nav brīnums, ka pēc Makrona vizītes Latvijā Šmits tik ļoti saaktivizējās. Izskatās, ka Šlesera grupējums cer, ka franču prezidents spēs pierunāt Latvijas sabiedrību noliegt galvas Putina režīma priekšā, aizmirstot Ukrainas notikumus, Gruzijas notikumus, Poļitkovskas un Ņemcova slepkavības, Novičoka indi, nogalinātos ne pie kā nevainīgos MH-17  pasažierus un visus pārējos Putina kliķes asiņainos darbus.

Ir zināms, ka Latvijas — Krievijas attiecības Šmits Kremļa medijos ir ar lielāku vai mazāku aktivitāti komentējis jau kopš 2014. gada. Sanāk, ka deputāta izstrādājums Šmits kopš 2014.gada ir aktīvi piedalījies Kremļa informācijas karā pret Latviju, kā ietvaros sekmīgi ir pildījis noderīgā idiota lomu, lai pārliecinātu sabiedrību par nepieciešamību atjaunot ciešus ekonomiskos sakarus ar Krieviju, kā arī kritizējis Latvijas prorietumnieciski orientēto ārlietu resoru.

Nav noslēpums, ka Šmits ir tuvos draugos ar bēdīgi slaveno politikas aizkulisēs nolīdušo Aināru Šleseru. Saikņu starp abiem brašuļiem ir pārāk daudz. To apliecina paša Šmita 2018. gada augusta tvīts, kad viņš apstiprināja tikšanos ar Šleseru.

Savulaik neizdevušais Zivrūpnieku asociācijas vadītājs bija parakstījies arī zem Šlesera politiskās platformas „Latvijas Pirmā partija” manifesta un bija šīs partijas atbalstītājs no tās pirmsākumiem.

Tas gan neliedza uztaisīt teātri, jo, kad no Šlesera projektiem sāka svilt villa, Šmits ar skaļu pompu Nacionālajā teātrī kļuva par partijas  „Jaunlatvija”  priekšsēdētāju, kurā netīšām bija iemaldījies pat akadēmiķis Jānis Stradiņš, bet apzināti partijas dibināšanā piedalījās Guntis Ulmanis. Runā, ka „Jaunlatvija” bija triju oligarhu kopdarbs, kad starp viņiem vēl valdīja medusmēnesis.

Kopš seniem laikiem Šleseru pāris ir zināms kā mākslas baudītāji, un te parādās cita netieša saikne ar Didzi Šmitu. Izrādās, ka pēc valsts amatpersonas deklarācijas paustajiem datiem viņam ir māsa, māksliniece Gita Šmite, kura savukārt ir izbijusi Ērika Stendzenieka laulene. Šleseru pāris ir manīts arī kādā no Gitas Šmites mākslas darbu izstādes atklāšanas reizēm. Savukārt par Stendzenieka saistību ar Šleseru varētu rakstīt triloģiju. Viss savelkas tīri patīkami: Šmits — svainis Stendzenieks — Šlesers.

Vēl tikai atgādināšu, ka pirms 13. Saeimas vēlēšanām vēl toreiz esošais KPV LV partijas līderis un premjera amata kandidāts Aldis Gobzems intervijā TVNET, „liekot roku uz sirds”, teica par Šmitu: „Vienīgais izņēmums, ko es sabiedrībai varu šobrīd pateikt, tāpēc, ka tas cilvēks ir publiski zināms. Savā valdībā, kuru veidošu, aicināšu Didzi Šmitu. Viņš ir pierādījis ar darbiem šprotu lietā, lobējot Latvijas [es gan teiktu, ka Krievijas] intereses. Viņš būtu cienījams pārstāvis, kurš pārzina valodas [it sevišķi krievu valodu], un par tādu ministru mums noteikti nebūtu kauns [man sen jau ir kauns].”

P.S. „Tas bija ļoti skaidrs vēstījums. Krievija ir mūsu stratēģiskais partneris, jums ir jauns uzdevums – beigt „riet” un sākt runāties,” diskutējot par Francijas prezidenta vizītes iznākumu Latvijā, komentāru sniedza 13. Saeimas deputāts Didzis Šmits.

Fragments no TV24 raidījuma

Avoti:

https://ne-np.facebook.com/RigaTV24/videos/didzis-šmits-makrons-atbrauca-pateikt-krievija-mums-ir-svarīga-jums-ir-jābeidz-r/929242314145987/?__so__=permalink&__rv__=related_videos

pietiek.com

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Erkils
Erkils

Un kas no rakstā minētā,ko Didzis darijis un teicis, ir aplam vai nepareizi? Vienkārši trula un mērķtiecīga nomelnošana, bez kāda pamata, piekarinot viņam šabloniskas nodevēja birkas. Kā intereses pārstāv šādu rakstu autors? Ne jau Latvijas..
Didzis ir normāls džeks un arī ļoti liela atšķirība no vairuma deputātu. Vņam ir savs viedoklis visos būtiskos jautājumos, un tas gandrīz viemnēr ir loģisks, adekvāts un pamatots.
Un par viņu arī prezidenta amatā, uz kuru viņš kandidēja, nebūtu kauns, atškiribā no šā brīža amata ieņēmēja..

Ausma
Ausma

Latvija nevar akli sekot valdības uzstādījumam- pašiznīcināties, lai pildītu jau 2020 gada ASV projektu par Krievijas un Baltkrievijas “demokratizāciju”, tas ir pievienošanu ASV un Eiropas klanam. To skaidri apliecināja Baltkrievijas valsts karoga ciniska noņemšana, hokeja pasaules čempionāta laikā Rīgā. Šo projektu aktīvi realizē Rinkevičs ar Kariņu- ASV ielikteni ministra amatā. Visās lietās un vietās Latvijas Tautas vajadzībām un interesēm ir jābūt pirmajā vietā, pašlaik mēs esam palikuši bez Latvijas valdības, ir tikai Ukrainas karadarbības intereses, kur bezatbildīgi tiek izšķiesta mūsu nauda apmēram 500 miljoni. Kādus līgumus ar ASV un Ukrainu Latvijas Tautas vārdā ir noslēdzis Rinkēvičš, Kariņš, pils Saimnieks Levics????… lasīt vēl »

Megrē
Megrē

Ko jūs piesējāties, cilvēks meklē savu vietiņu pie siles, ar KPLV jau gandrīz izdevās, ir tak gudrāks par Artusu, redz atradis atkal vietiņu pie Tavara.