Ģirģens rosina ēdinātājiem noteikt sodu par tādu klientu apkalpošanu, kuriem nav aizsargmaskas

Sandis Ģirģens

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) iesniedzis Valsts kancelejā priekšlikumus atsevišķu komercdarbības veidu saglabāšanai ārkārtējās situācijas laikā, kuri cita starpā paredz uzņēmējiem par sejas aizsargmaskās neesošu klientu apkalpošanu noteikt sodu līdz 5000 eiro.

Paužot uzskatu, ka nav pamata noteikt ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas ierobežojumus un noteiktu skaistumkopšanas pakalpojumu aizliegumu, Ģirģens iesniedzis Starpinstitūciju darbības grupā priekšlikumus valdības pagājušās nedēļas rīkojumam par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, informēja Iekšlietu ministrija.

“Neredzu jēgpilnu ekspertu pamatojumu tam, kāpēc būtu jāaizliedz skaistumkopšanas pakalpojumi, kuru saņemšana notiek pēc iepriekšēja pieraksta, bez saskarsmes ar citiem cilvēkiem salonā un ievērojot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus,” norāda ministrs.

Ģirģens ir pārliecināts, ka šī nozare arī turpmāk darbosies, bet tikai nelegāli.

Savukārt par ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem ministrs savas domas nav mainījis, proti, nozares darbības apturēšana bija jābūt pēdējam solim, jo slogs uz ekonomiku, sociālo budžetu un drošību ir nesamērojams ar aizliegumu.

Pēc provizoriskām aplēsēm dīkstāves pabalstos un algu subsidējošos mehānismos plānots izmaksāt 85,8 miljonus eiro, ko varētu ieguldīt citās valstiski svarīgās prioritātēs.

Ņemot vērā minēto ministrs piedāvā izvēlēties alternatīvu – noteikt lielāku atbildību par individuālo aizsarglīdzekļu, kā, piemēram, sejas aizsegu atbilstošu lietošanu publiskās vietās, bet neslēgt komercdarbības nozares.

Priekšlikumi paredz pastiprināt pasākuma organizatoru vai saimnieciskā pakalpojuma sniedzēju atbildību epidemioloģisko pasākumu ievērošanā un noteikt, ka tiem ir aizliegts sniegt pakalpojumu personai, kura neievēro epidemioloģiskās drošības prasības. Savukārt, ja persona aicinājumu neievēro, tad pakalpojuma sniedzējam un ēkas īpašniekam ir jānodrošina, ka šādas personas netiek ielaistas telpās.

Projekts paredz arī administratīvo atbildību – par pakalpojuma sniegšanu personai, kura neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, uzņēmuma darbiniekam var piemērot 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai – 140 līdz 5000 eiro sodu.

Savukārt par personas ielaišanu slēgtās telpās, kas nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstoši, ministrs rosina piemērot naudas sodu fiziskai personai vai juridiskās personas darbiniekam no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai – no 140 līdz 5000 eiro sodu.

Ministrs atkārtoti norāda, ka sodīšana ir pēdējais līdzeklis, ko vajadzētu piemērot – galvenais ir katra personīgā atbildība šajā situācijā ar mērķi saglabāt komercdarbības nozaru darbību arī turpmāk, nodrošinot ekonomisko apriti un darbiniekiem darba vietas.

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma uz ārkārtējās situācijas laiku aizliegt skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumus, izņemot friziera pakalpojumus. Friziera pakalpojumu sniedzējam uzlikts pienākums nodrošināt, ka pakalpojumi tiek sniegt tikai pēc iepriekšēja pieraksta, vienam apmeklētājam ir paredzēti vismaz desmit kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās telpu platības.

Valdības lēmums arī paredz, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās būs atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Valdības lēmums par minētajām normām jau izraisījis koalīcijas partijas “KPV LV” kritiku.

Avots: nra.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ezis
ezis

Atbalstu Ģirģena nostāju šinī jautājumā.

Skolnieciņš no svētmeža
Skolnieciņš no svētmeža

Nemanot ir atnākusi Lāčplēša diena. Šodien godināsim mūsu tautas varoņa Lāčplēša varoņdarbus, kā Lāčplēsis drosmīgi cīnījās pret krustnešiem un kristīgajiem misionāriem. Lāčplēsis ir īstens Latvju Dievu dēls. Lāčplēsis ir visas latvju tautas brīvības aizstāvis. Iedegsim trīs svecītes valsts karoga krāsās par godu latvju tautas varonim – Lāčplēsim. Divas asins sarkanas un vienu baltu. Būsim lepni, ka mēs dzīvojam Latvijā! Godāsim savu senču viedumu. Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes. Dzīvosim saticīgi un draudzīgi. Aizlūgsim Latvju Dievus par savu tautu un valsti. Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos! Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls] ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-) #Lāčplēsis… lasīt vēl »

Derdz
Derdz

JOKS PA. JOKAM, BET ĢIRĢEN, I NJENAZ NEDOMĀ MEITENĒM VILKT NOST VAI. PIEPRASĪT VILKT NOST MASKAS NO SEJAS, SAVĀDĀK INFICĒSIMIES

kā tad
kā tad

muļķībai konstanti augsts lidojums. terors pret iedzīvotājiem turpinās. ceru piedzīvot laikus kad visu šo kliķi tiesās.

signe
signe

Un ko darīt pirmsskolas iestādēs, kur vecāki ienāk bez maskā, lai gan ir izlikta informācija, ka jāienāk maskās. Skolotājs ir grupā ar bērniem un viņam nav jābūt “vagaram” pieaugušam cilvēkam. Tad lūdzu uz katru grupu pa policistam, kas drīkst uzlikt sodu.

Stienis
Stienis

Par kādiem grēkiem mums ir dota šī nolādētā valdība? JKP un KPV un izkusušās Vienotības atliekas – šie cilvēki vispār dzīvo citā pasaulē.

Runga
Runga

Ne jau krieviskā, kā tu.