Ģirģens pie kārotā Futbola federācijas prezidenta amata netiek

Sandis Ģirģens

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu tika ievēlēts Vadims Ļašenko. Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Ļašenko balsojumā saņēma 96 balsis, bet viņa konkurents, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) tika pie 26 balsīm. Seši delegāti atturējās no balsojuma.

Tikmēr par organizācijas pirmo viceprezidentu tika ievēlēts Tukuma sporta skolas direktors Sergejs Kovaļovs, kurš saņēma 95 balsis, bet par otro viceprezidentu ar 85 balsīm kļuva JDFS “Alberts” valdes priekšsēdētājs Olafs Pulks. Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Vladimirs Šteinbergs balsojumā saņēma 40 balsis.

Ģirģenam bijusi “pasaules līmeņa programma”

Pēc sakāves iekšlietu ministrs uzkavējās kongresa norises vietā, aptuveni 20 minūtes atbildot uz mediju jautājumiem. Lielāko daļu laika gan Ģirģens patērēja savās atbildēs vēlreiz pārstāstot savas prezidenta amata kandidāta programmas saturu, īsti uz uzdotajiem jautājumiem neatbildot.

Iekšlietu ministrs pauda, ka viņam bijusi “pasaules līmeņa programma, kas atbilst labāko Eiropas futbola akadēmiju praksēm”.

“Kā jebkurā demokrātiskā procesā ir nepieciešama konkurence. Kolēģis [Vadims Ļašenko] ir uzvarējis. Tagad viņam būs jāpierāda, ka viņa izstrādātā programma nesīs rezultātus. Šodien ieraudzīju pretējo, ko vēlējos. LFF administratīvais resurss pieaugs, komisijās cilvēku skaits paliek lielāks. Visiem viņiem jāmaksā algas, kopumā vairāk nekā miljons eiro,” pauda Ģirģens.

Viņš uzskata, ka Latvijas bērnu un jauniešu futbola sistēma ir sakārtota, bet būtiski jāstrādā pie niansēm.

“Ja vajadzēs padomu, es to neliegšu. Savukārt, ja biedri redzēs, ka [Vadima Ļašenko] programmā solītais dzīvē netiek realizēts, netiks piesaistīti jauni sponsori, varbūt tad vēlreiz tiks atvērta mana programma. Un tad jau es koncentrēšos maratonam. Es gan neesmu vērsts uz amatiem.”

Sarunā ar medijiem iekšlietu ministrs norādīja, ka viņš futbola vidē pārstāv vairākuma intereses, nevis kādu lobē. Šo frāzi var uztvert kā netiešu “sitienu zem jostasvietas” jaunajam LFF prezidentam Ļašenko.

“Visi ļoti labi zina, ko varu izdarīt. Es pārstāvu visu intereses, nevis piesedzu šauru interešu grupas. Cīnos pret korupciju un sarunātām spēlēm. Es nerunāju vispārīgus, noapaļotus tekstus par to, kā attīstīt futbolu. Paies laiks un viss sakārtosies,” sacīja Ģirģens.

Ļašenko ir piektais LFF prezidents organizācijas vēsturē. No 1990. līdz 1995.gadam organizācijas prezidents bija Vladimirs Ļeskovs, no 1995. līdz 1996.gadam organizāciju vadīja Modris Supe, kopš 1996.gada LFF prezidenta amatā bija Indriksons, atkāpjoties 2018. gadā, kad šajā amatā LFF biedri ievēlēja Gorkšu.

Ļašenko LTFA vada kopš 2014.gada, bet paredzams, ka viņš atstās savu amatu telpu futbola federācijā. Kopš 2017.gada viņš strādā arī par UEFA delegātu, bet pirms tam divus gadus bija virslīgas kluba RFS viceprezidents un valdes loceklis. Ļašenko strādājis arī par futbola tiesneša asistentu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar