Ģirģens par iespējamo digitālo kontroli: sasteigts rīks, kas robežojas ar cilvēktiesību pārkāpšanu

Sandis Ģirģens

Latvijā kopumā ir vērojama sabiedrības izpratne par Covid-19 izplatības novēršanai noteiktajiem ierobežojumiem, šorīt intervijā TV3 pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministra skatījumā, cilvēki nav noskaņoti uz mērķtiecīgu normatīvu pārkāpšanu un ir orientēti uz sadarbību ar iekšlietu dienestiem.

Ģirģena skatījumā, minēto apliecinot tas, ka policijas noformēto protokolu skaits par pārkāpumiem salīdzinājumā ar izsaukumu un preventīvo pasākumu skaitu ir neliels.

Ministrs nekādas īpašas problēmas iekšlietu dienestu darbā krīzes apstākļos nesaskata.

Taujāts, vai Latvijā varētu tikt ieviests kāds digitālais rīks, ar kura palīdzību kontrolēt karantīnas ievērošanu, Ģirģens norādīja, ka atbildīgajiem dienestiem esot prezentēta Singapūras pieredze, tomēr viņš ir pārliecināts, ka visu Latvijas atbildīgo dienestu darba kopums ir diezgan pietiekams Covid-19 izplatības kontrolēšanai un attiecīgi nav nepieciešams ieviest kādus “nepārdomātus un sasteigtus rīkus”, kas robežojas ar cilvēktiesību pārkāpšanu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar