Ģenerālprokuratūra izsaka ministram Augulim brīdinājumu

2014.gada vasarā Ģenerālprokuratūra izteica U.Augulim brīdinājumu par nepieļaujamību vērsties pret amatpersonām, kuras ziņo tiesībaizsardzības iestādēm par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem. Brīdinājums tika izteikts pēc tam, kad labklājības ministrs ierosināja vairākas disciplinārlietas pret sociālās aprūpes centra «Zemgale» direktoru Ilgoni Leišavnieku, kad viņš bija aicinājis tiesībsargājošās iestādes izmeklēt seksuālas vardarbības gadījumu „Zemgales” filiālē, pansionātā «Ziedkalne».

I.Leišavnieka rīcībā nonākušas ziņas, ka pansionātā „Ziedkalne” kāds klients seksuāli izmantojis citu, bet darbinieki nav centušies to novērst. Pēc viņa teiktā, sākot situāciju pētīt, atklājies, ka ir četri cilvēki, kuri ziņojuši un sūdzējušies pansionāta darbiniekiem. Tāpat slēpts, ka kādai pansionāta klientei iestājusies grūtniecība – viņas tuvinieki to uzzinājuši tikai tad, kad viņiem vēstulē jautāts, vai nevēlas jau piedzimušo bērnu adoptēt.„Ziedkalnes” administrācijai arī tika pārmests, ka tā sadarbībā ar Valsts policiju centusies izrēķināties ar kādu klientu. 

I.Leišavnieks pēc uzskaitīto pārkāpumu atklāšanas atbrīvoja no amata „Ziedkalnes” vadītāju A.Petuhovu un sodīja vēl vienu darbinieci, kā arī vērsās Valsts policijā. Ministrs U.Augulis šos sodus atcēla. Viņš uzskatīja, ka A.Petuhovas atlaišana nav pamatota, tāds esot arī ministrijas Juridiskā departamenta secinājums. Savukārt pret I.Leišavnieku un centra Zemgale juristu ierosināja disciplinārlietu, jo iesniegums Valsts policijā esot „diskreditācijas risks valsts pārvaldei valsts sociālās aprūpes centra “Zemgale” un Labklājības ministrijas personā”.

Prokuratūra U.Augulim nosūtījusi brīdinājumu par nepieļaujamību vērsties pret amatpersonām, kuras ziņo tiesībaizsardzības iestādēm par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem. Likumā teikts, ja personas rīcībā ir konstatētas likuma pārkāpuma pazīmes vai pazīmes, kas liecina par prettiesiskas darbības iespējamību, prokurors šai personai rakstveidā izsaka brīdinājumu par likuma pārkāpuma nepieļaujamību.

U.Augulis brīdinājumu esot pieņēmis zināšanai, bet citu rīcību saistībā ar to neplānojot.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar