Gaidāma tiesāšanās par Rīgas domes vēlēšanu rezultātiem

Vēlēšanas

Jaunievēlētās Rīgas domes darbs tik drīz varētu nesākties, jo gaidāma tiesāšanās par vēlēšanu rezultātiem.

Centrālās vēlēšanu komisija (CVK) ceturtdien noraidīja “Jaunās saskaņas” lūgumu atcelt gan Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, gan arī 97. un 144.vēlēšanu iecirkņu rezultātus.

“Jaunās saskaņas” pārstāvis Jānis Kuzins pēc šī lēmuma paziņošanas teica, ka ir nolēmis iesniegt prasību tiesā. Turklāt, ja arī tiesa to noraidīs, viņš vērsīšoties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa teica, ja kāds nolems apstrīdēt CVK lēmumus tiesā, jaunievēlētā dome nevarēs sākt darbu, kamēr nebūs attiecīgais tiesas lēmums.

CVK lēmumus var apstrīdēt triju darba dienu laikā, iesniedzot pieteikumu Administratīvajā apgabaltiesā. Apgabaltiesai lēmums jāpieņem septiņu dienu laikā no pieteikuma saņemšanas – tas būs galīgs un nav apstrīdams.

Minētajos iecirkņos balsu skaitīšanas laikā vēlēšanu kastēs tika konstatētas kopumā 627 vēlēšanu aploksnes bez iecirkņa zīmoga, kuras atbilstoši vēlēšanu likumā un CVK instrukcijā noteiktajam ir uzskatāmas par nederīgām un nav pieskaitītas kopējam vēlēšanu rezultātam.

Turklāt atsevišķiem cilvēkiem netika dota iespēja nobalsot mājās, jo pie viņiem neieradās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Kopumā CVK saņemti četru kandidātu sarakstu – “Jaunās saskaņas’, partijas “Saskaņa”, Latvijas Krievu savienības un partijas “Alternative” – pārstāvju iesniegumi par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar