Ekonomikas ministra Vitenberga ieņēmumi pērn auguši par 30%

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (JV)

Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) ieņēmumi pērn auguši par 30%, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2020.gadu.

Ja 2019.gadā Vitenbergs deklarēja 52 462 eiro ienākumus, tad 2020.gadā tie auga līdz 68 233 eiro.

Vitenbergs ekonomikas ministra amatā stājās 2020.gada martā. Līdz tam viņš bija Saeimas deputāts un vadīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju.

Par darbu Saeimā pērn Vitenbergs saņēma 13 601 eiro. Savukārt ekonomikas ministra amatā viņš algā saņēma 53 433 eiro.

Pērn par Centrālās zemes komisijas priekšsēdētāja pienākumu pildīšanu Vitenbergs algā saņēma 1132 eiro, “SEB Life and Pension Baltic SE” viņam izmaksāja 59 eiro, bet procentos no AS “SEB banka” tika saņemti nepilni deviņi eiro.

Gada laikā par 27 000 eiro auguši Vitenberga uzkrājumi – no 13 000 eiro 2019.gadā līdz 40 000 eiro pērn.

Ekonomikas ministra valdījumā ir 2010.gada vieglā automašīna “Ford S-Max” kā arī viņam pieder dzīvoklis Zentenes pagastā.

Vitenbergs Saeimā tika ievēlēts no partijas “KPV LV” saraksta, taču šā gada aprīļa beigās viņš kļuva Nacionālās apvienības biedru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar