EK prezidente atvainojas Itālijai

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena pārsteidza visus, negaidīti Eiropas vārdā atvainodamās Itālijai.

Deputātus uzrunāja arī EK prezidente Urzula fon der Leiena – izjusta runa, ne tradicionāli sausa, kā esam pieraduši dzirdēt no Eiropas institūciju vadītājiem. Un, runājot par solidaritāti, viņa atvainojās Itālijai.

Krīzes sākumā Itālijas lūgumi pēc aizsargmaskām un medicīniskā aprīkojuma palika nesadzirdēti – Vācija un Francija aizliedza šo preču eksportu.

“Nav iespējams pārvarēt šādu pandēmiju, kas izplatās šādā ātrumā un mērogā, izvairoties no patiesības. Patiesības par visu – par skaitļiem, zinātni, izredzēm un arī par mūsu pašu rīcību. Jā, tā ir taisnība, ka neviens tam īsti nebija gatavs. Ir arī taisnība, ka pārāk daudz cilvēku nebija savlaicīgi vajadzīgajā vietā, kad Itālijai jau pašā sākumā bija nepieciešama palīdzīga roka. Un tāpēc ir pareizi, ka visa Eiropa par to no sirds atvainojas,” sacīja Leiena.

Arī EP deputāti debatēs atzina, ka Eiropas Savienība būtu varējusi reaģēt agrāk un straujāk, tomēr uzsvēra, ka ES solidaritāte pašlaik ir atjaunota.

Eiroparlamentāriešiem jābalso par 3 miljardu eiro ārkārtas atbalsta paketi krīzes skarto Eiropas valstu veselības aprūpes nozarēm. EP arī plāno pieņemt nesaistošu rezolūciju, aicinot ES noteikt lielākas pilnvaras rīkoties pārrobežu veselības krīžu situācijā. 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar