Eiropas atbildes reakcija varētu būt ātrāka nekā gaidīts

Eiropas atbildes

Sabiedrības un valdības Latvijā un dažās citās Austrumeiropas valstīs spītīgi atsakās saprast, uz kāda veida solidaritāti balstās Eiropas Savienība. Īpaši paradoksāli, ka visnoraidošākā pret bēgļu uzņemšanu starp visām ES dalībvalstīm ir tieši Latvija, kura  visvairāk atkarīga no ES fondu finansējuma, kuru nodrošina Eiropas bagātāko valstu nodokļu maksātāji.

Daudzi eksperti norādījuši, ka tādām valstīm kā Latvija var nākties dārgi maksāt par savu politiku, kura šobrīd balstās principā “mēs vēlamies saņemt visu iespējamo palīdzību un finansējumu, pretī nedodot nekad neko”, taču retais prognozēja, ka Eiropas atbilde varētu būt tik ātra un tik tieša. Latvijas Ārlietu ministrija ziņojumā drīzāk norādīja uz ilgtermiņa sekām. Proti, uz to, ka šī Latvijas politika varētu tikt pieminēta un netiks aizmirsta lemjot Latvijai svarīgus jautājumus nākotnē.

Vakardienas Vācijas iekšlietu ministra Mezjēra izteikumi liek domāt, ka līdz nākotnei pārāk ilgi gaidīt var nenākties, un Vācija ir ierosinājusi apsvērt tūlītējus spiediena mehānismus uz valstīm, kuras atsakās izprast solidaritātes argumentu.

“Sarunu situācija ir tāda, ka nekas nenotiek ar valstīm, kuras atsakās. Mums ir jārunā par veidiem, kā vērst spiedienu. Tās bieži vien ir valstis, kas saņem ES struktūrfondu naudu,” telekanālam ZDF pirmdien sacīja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers ierosinājis, ka “mums vajadzētu izvērtēt, vai šīm valstīm vajadzētu saņemt mazāk struktūrfondu naudu, un es tam piekrītu,” piebilda ministrs.

Latvija struktūrfondu veidā saņem apmēram vienu miljardu eiro gadā, kas ir ārkārtīgi būtiska summa Latvijas ekonomikai un būtiski ietekmē valsts budžeta ieņēmumus.
Šī finansējuma kaut vai tikai daļēja samazināšana izraisītu recesiju Latvijas ekonomikā un neizbēgamus budžeta izdevumu būtiskus samazinājumus.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
.........
.........

Pilnīgi loģiski ! Ko tad bija iedomājušies ! Vai bieži ES kaut ko ir prasījusi ? Miljardiem gāž te naudu, bez kuras viss te panīktu un apstātos. Un kad vienu reizi palūdza sūda pāris simtus melnos paņemt no pusmiljona (!!!), kas šogad vien iebraucis – tad – nē ! Es arī tā pateiktu – nē, nu, tad nē. Ne jau tie daži simti ir svarīgi ! Būs tāpat jāņem un paņems, tikai ar to tielēšanos attiecības sabojās ! Globāli jārunā un jārisina, ko darīt, lai visu laiku nav jāņem, lai apturētu to plūsmu ! Par to vajag domāt un runāt,… lasīt vēl »

Jānis
Jānis

Savādi, ka Puaro pavairo šo ĀM ziņojuma vēstījumu. Vai, vai… nu tik mūs sodīs, nu tik atpaliksim. :)))

Viesturs
Viesturs

Tas ir vienkārši bezpreģels un tiesiskums aļa ,,Vienotības” stilā.
Attiecībā uz ekonomiskajiem procesesiem – par visu ir noslēgti līgumi un vienošanās, kam nav nekāda sakara ar bēgļiem.
Jāstājas ārā no ES un viss, jo ES priekš Latvijas sevi ir izsmēlusi, un vērts ilgi uzskavēties uz grimstoša kuģa.

Pamatvērtiba: mīli savu tuvāko!!!!!
Pamatvērtiba: mīli savu tuvāko!!!!!

ES aizmirsusi Kristietības pamatprincipu-” Mīli savu tuvāko!”. Ir jau labi mīlēt un solidarizēties, bet visas pasaules ciešanas mēs neatrisināsim.

freddy krueger
freddy krueger

ROFL… Jau ieslēdza atpakaļgaitu, “prezidents neko tādu neesot teicis”… Tikai pašam drosmes to pateikt nav, preses sekretāru sūta glābt “pazaudēto seju”…

Milda
Milda

drīzāk Junkers ir divkosis un iet pa muslimu pusi.

silva
silva

nu i labi. Vecais smadzenes izkuukojis, Ticot Dambrovska skaitliem. Ne kadu kvotu ! Atgriezt zveiniecibu, papira raz…..utt !