Eiroparlamenta vēlēšanās startēs arī žurnālists Ansis Pūpols

Ansis Pūpols

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās varētu būt pašreizējais EP deputāts Roberts Zīle, kultūras ministre Dace Melbārde un žurnālists Ansis Pūpols.

Jautājumu par EP sarakstu šodien skatīja partijas valde, bet gala lēmumu par to pieņems VL-TB/LNNK dome nedēļas nogalē.

Ar ceturto numuru sarakstā varētu sekot Jānis Grasbergs, kurš kandidēja arī 13.Saeimas vēlēšanās, bet parlamentā netika ievēlēts. Tālāk sarakstā varētu būt Saeimas deputāts Edvīns Šnore, Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Marika Zeimule, Saeimas deputāts Jānis Dombrava, bijušais Saeimas deputāts Kārlis Krēsliņš, bijušais Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Jānis Tomels, jurists Uldis Brūns un Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks.

Tāpat sarakstā varētu būt arī latviešu valodas un literatūras skolotājs Normunds Dzintars, ārsts Jāzeps Korsaks, kuri kandidēja arī 13.Saeimas vēlēšanās. Savukārt noslēgt VL-TB/LNNK sarakstu varētu Saeimas deputāti Aleksandrs Kiršteins un Rihards Kols.

Zīle skaidroja, ka saraksta veidošana notikusi, ņemot vērā vairākus apsvērumus. Zīle tika izraudzīts par saraksta līderi pieredzes dēļ, savukārt Melbārde jau vairākus gadus vada kultūras ministriju, taču tagad vēlētos pārstāvēt Latviju Eiropas līmenī. Pūpols ir darbojies žurnālistikā, bet nolēmis startēt vēlēšanās, kā arī solījis iestāties VL-TB/LNNK, pastāstīja Zīle.

Sarakstā dažādās vietās ir vairāki Saeimas deputāti, reģionu pārstāvji, kā arī pieredzējuši VL-TB/LNNK politiķi, norādīja Zīle. Viņš skaidroja, ka VL-TB/LNNK vēlētos akcentēt arī lauksaimniecības tēmu, tāpēc sarakstā starp pirmajiem numuriem iekļauts Grasbergs.

VL-TB/LNNK pašlaik pārstāv viens deputāts – Zīle, taču šajās vēlēšanās nacionālā apvienība vēlētos palielināt savu pārstāvniecību. Lai arī partiju piedāvājumu varētu būt sadrumstalots līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās, tomēr ambiciozs mērķis varētu būt iegūt trīs vietas EP, sacīja politiķis.

Domes sēde notiks sestdien, 23.februārī. Sanāksmē paredzēts apstiprināt arī 4000 zīmju vēlēšanu programmu. Zīle prognozēja, ka par sarakstu strīdu domes sēdē nebūšot, bet pieļāva, ka varētu notikt kādas izmaiņas kandidātu secība.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar