Eiropa mūs nesaprot

Eiropa bēgļi

Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu sanāksmē mūsu valsti pirmdien pārstāvēja Latvijas pastāvīgā pārstāve ES Ilze Juhansone, kura sanākušajiem nodeva vēstījumu, ka Latvijai šobrīd nav pozīcijas jautājumā par papildu bēgļu pārvietošanu, tostarp vairāk nekā 700 patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā.

“Sanāksmē bija ļoti intensīva un emocionāla diskusija, un no vairākām dalībvalstīm izskanēja liela neizpratne par to, ka mums nav kopīga izpratne un mēs nedalām kopīgas vērtības,” norādīja  Juhansone.

Viņa pastāstīja, ka sanāksmes laikā “bija vairāki ministri, kas arī tiešā veidā norādīja, ka viņiem īsti nav saprotams, kāpēc Austrumeiropas valstis un arī Latvija daudzos gadījumos ir sagaidījusi un lūgusi palīdzību, atbalstu, solidaritāti, bet šajā brīdī nav gatava to izrādīt”.

Vairāki ministri intervijās medijiem pauduši, ka viņi noteikti rosinās diskusiju par finansējuma samazināšanu tām valstīm, kuras nav solidāras patvēruma meklētāju uzņemšanā, norādīja Juhansone.

“Politiskajā diskusijā vairākās dalībvalstīs šī retorika ir,” uz jautājumu, vai ir pamatoti vairāku Latvijas amatpersonu izteikumi par to, ja mūsu valsts būs pret patvēruma meklētāju uzņemšanu, pasliktināsies Latvijas attiecības ar citām Es valstīs, atbildēja Latvijas pārstāve ES.

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
George
George

Tapēc ka dekolonizācija pēc padomju okupācijas nav notikusi un jau ir ārprātīgs skaits bēgļiem pielīdzināmu nepilsoņu. Ja skata no šā viedokļa tad bēgļu uzņemšanai esam apsteiguši visus plānus vairākas desmitgades uz priekšu.

andris
andris

tā eiropa aizvien biežāk kaut ko nesaprot.

janka
janka

man nav tāda mobilā kā bēgļiem