Edgars Jaunups par Māri Mičerevski

Edgars Jaunups

Man šķita, ka mani politikā nekas nevar pārsteigt. Cilvēki spēj rīkoties egoistiski, uz kolēģu darba un reputāciju rēķina, lai bieži sasniegtu pat tikai kādus emocionālus mērķus. Bet Māris Mičerevskis nav no tiem. Viņš ir racionāls. Viņš ir rēķinātājs. Tāpēc viņa publiskos paziņojumus es nespēju vērtēt tikai kā emocionālu izgājienu.

Latvijas politiskā pieredze rāda, ka ja cilvēks, pirms kaut ko pasaka publiski, nerunā ar saviem kolēģiem, bet ilglaicīgi izvairās un neatsaucas uz aicinājumiem satikties un apspriest situāciju, nemēģina neko mainīt vai uzlabot organizācijā, bet to publiski nomelno, liecina, ka viņa skaļi paustie argumenti parasti slēpj pilnīgi citu motivāciju. Īpaši tad, ja vēl pirms diviem mēnešiem runāja ko pilnīgi citu.

Organizācijas ir kā sporta komandas. Darbs komandā nav viegls. Sava vieta tiek izcīnīta ar darbu, laiku, ko tam esi gatavs veltīt, idejām, kuras aizstāvi un pārliecinot kolēģus. Māris tā īsti nerīkojās. Reti izteicās un vienmēr labi jutās. Bija deputāts un maz par ko satraucās. Bija ērtos amatos un to izbaudīja. Likās, ka šī hedoniskā pieeja darbam ir tāda kā ērta viņa dzīves pozīcija, ko pats ir izvēlējies.

Ar to visi samierinājās un, iespējams, ka tā arī bija mūsu kļūda.

Nedrīkst ļaut vienam baudīt, kamēr citi strādā un cīnās vēlēšanās dēļ kopējā un nevis individuālā rezultāta. Šo egoistisko “vilku”, kas mīt cilvēkā kā uzskats, ka man kaut kas pienākas tikai tāpēc, ka esmu tik foršs, nedrīkst “barot”… jo tad tas ir jādara vēl un vēl, un vienmēr. Tas spēj ātri izaugt tik liels, ka beigās apēd cilvēku pašu. Un tad seko apvainošanās, nenovērtēšanas un pastāvīga uzmanības trūkuma sajūta. Man ļoti žēl, ka tā.

Politika Latvijā tāpēc ir tik vāja, ka vājas ir organizācijas. Tās ir jāstiprina kopā strādājot, valdēs diskutējot, savas idejas un uzskatus paužot un aizstāvot. To darīt vienmēr esmu aicinājis ikvienu. Un daudzas reizes Māri personiski.

Es neturu ļaunu uz cilvēkiem arī tad, kad viņi rīkojas netaisni, pat amorāli un zemiski. Lai Tev, Māri, viss ir labi.

P.S. Man jautā, vai nav mazliet neadekvāti pret cilvēku, kurš partiju un savus kolēģus izmantojis kā kājslauķi, izturēties kā saulstariņu?

Negribu būt nevienam tiesnesis.

Pārpublicēts no Facebook

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
noriebies
noriebies

Jaunups ir slīpēts un glups nelietis- visurlīdējs.

Anita
Anita

Jaunups, kā jau Jaunups rūdīts politiķis un pašlabuma meklētājs. Problēma visās partijās ir tā, ka tās ir veidotas kā konkrēta biznesa klubs, kur visu nosaka daži valdes locekli, visu lietu un plānu kārtotāji un labuma guvēji. Pārējie ir pelēkā masa ir partijas balasts, kuriem reizēm atmet pa konfektei, bezdarbniekus iekārto partijas pārvaldītās ministrijās un, kas savākuši vairāk balsis, tiem lūk ministra padomnieka krēsls, sēdi klusu un priecājies par dzīvi un nemaisies mūsu ,,darīšanās, štellēs”. Partijas pat nevēlās diskutēt ar visiem savas partijas biedriem uzklausīt kaut kādas valstiskas iniciatīvas un kur nu vēl ar visu Latvijas sabiedrību. To skaidri parādīja Pūces… lasīt vēl »

Vilks
Vilks

Lai nu kurš būtu runājis.

ingrida
ingrida

ingrida ko Micerevskis pateica aplamu,ko nezina ,bet nojauš tauta un pat jūsu partijas biedri!!!!