Druviete: Ja valdība neapstiprinās Muižnieku LU rektora amatā, universitāte gatava tiesāties

universitāte

Ja valdība neapstiprinās Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā Indriķi Muižnieku, universitātei vēl būs iespēja vērsties tiesā, kas arī tiks darīts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” uzsvēra LU prorektore Ina Druviete.

Viņa gan norādīja, ka nešaubās par pozitīvu Ministru kabineta lēmumu.

LU ir pārliecināta, ka rektors pārvēlēts demokrātiski un tiesiski, skaidroja Druviete. Tāpat neviens nav iesniedzis iebildumus pret Satversmes sapulces norisi, kā arī izteicis neapmierinātību ar rektora vēlēšanu rezultātiem.

“Neredzam nekādu pamatu, lai ministre vilcinātos ar rektora virzīšanu apstiprināšanai,” sacīja LU prorektore.

Viņa arī uzsvēra, ka domu par vēl vienām rektore vēlēšanām LU nepieļauj.

Druviete uzskata, ka izglītības ministrei nav tiesību nevirzīt rektoru apstiprināšanai amatā. Par to, vai viņu apstiprināt, lems Ministru kabinets. “Nešaubāmies par pozitīvu lēmumu, bet negatīva lēmuma rezultātā mums ir iespēja vērsties tiesā, kas arī tiks darīts,” viņa uzsvēra.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministres Ilga Šuplinska (JKP) līdz šim nav steigusi valdībā virzīt rīkojuma projektu par Muižnieka apstiprināšanu amatā, tā vietā Izglītības kvalitātes valsts dienestam (IKVD) sākot pārbaudi par rektora vēlēšanu kārtības atbilstību normatīvo aktu prasībām. “Ja jautājat, vai procedūrā ir bijuši pārkāpumi, tad tie ir, un pēc 17.jūlija varēšu pateikt kādi,” norādījusi Šuplinska.

Pēc ministres teiktā, IKVD veic fiksēto pārkāpumu detalizētu aprakstu. 17.jūlijā darbu plānots pabeigt un tad par tiem varēs runāt pavisam atklāti. Ministre gan prognozē, ka ņemot vērā pārkāpumus, – izvēle, kā tālāk rīkoties būs Muižniekam nelabvēlīga.

“Iespējamie scenāriji ir divi. Ja ministrija neapstiprina rektoru, proti, redz pārkāpumus procedūrā un nevirza uz valdību apstiprināšanai, tad ir atkārtotas vēlēšanas. Otrais, ir konstatēti pārkāpumi, virzām uz Ministru kabinetu un neapstiprinām. Abos gadījumos ir atkārtotas vēlēšanas,” skaidrojusi Šuplinska.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
helen
helen

Nu tagad tāpat kā lidostā – vai nu noliks gangstas pie vietas, vai nē.

Stienis
Stienis

JKP spīd kārtējais aplauziens.