Divas papildu brīvdienas, kuras šogad baudīsim, valstij izmaksā 9 miljonus eiro katra

Moneyval

Šogad pirmo reizi tiks piemērots likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” noteiktais: ja dziesmu svētku noslēguma diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darba dienu nosaka par brīvdienu.

Tātad, 9. jūlijs, pirmdiena pēc dziesmu un deju svētkiem, valstī būs brīvdiena.

Šogad ar Saeimas lēmumu par brīvdienu noteikts arī 24. septembris, kad Latviju apmeklēs Romas pāvests Francisks.

Ja darbiniekam 9. jūlijā tomēr jāstrādā, darba devējam ir jāpiešķir līdzvērtīga kompensējoša atpūta, skaidro Labklājības ministrijā.

Tiem, kuri tiks nodarbināti 8. jūlijā, tātad – svētku dienā, par darbu papildus jau noteiktajai algai ir jāizmaksā arī Darba likumā paredzētā piemaksa par strādāšanu svētku dienā 100 procentu apmērā vai jāpiešķir apmaksāta atpūta citā laikā.

Ja darbinieks laika posmā no 2. līdz 15. jūlijam atrodas divu nedēļu apmaksātā ikgadējā atvaļinājumā, tas tiek pagarināts par vienu dienu un darbā jāierodas 17. jūlijā.

Savukārt, ja piešķirts vienu nedēļu ilgs atvaļinājums, no 2. līdz 8. jūlijam, tas tiek pagarināts par vienu svētku dienu, un darbā jāierodas 10. jūlijā.

Ekonomikas ministrijas veiktais aprēķins liecina, ka viena valsts noteikta papildu brīvdiena valsts budžetam rada astoņu miljonu eiro zaudējumus.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar